• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Отказът от вредни храни може да предизвика ранни признаци за менопауза

Отказът от вредни храни може да предизвика ранни признаци за менопауза

/КРОСС/ Всичко, което е прекалено, може да бъде опасно - тази поговорка има нови изражения. Твърде здравословната храна, от която са изключени всички продукти, определяни като вредни, допринася за появата на симптоми на ранна менопауза. Това се е случило с известния блогър и вегетарианка Вирпи Микконен от Финландия.

В продължение на 38 години Вирпи е ревностен шампион в "категорията" здравословен начин на живот и хранене. Тя изоставя много групи храни, които смята за потенциално опасни. По-специално, Микконен се придържа към веганската безглутенова диета и се отказва напълно от месо, риба, млечни продукти, както и от пшенично брашно и захар.

Уви, с течение на времето състоянието на тялото ѝ от това само се влошава, пише medikforum. Според финландката твърде здравословната диета причинява състояние, характерно за менопаузата: нейните менструации напълно изчезват и започват горещи вълни, изтощение, състоянието на кожата и ноктите се влошава.

Жената отива на лекар и си прави тестове, които показват, че тя има нива на фоликулостимулиращ хормон, които се покачват, и този симптом обикновено придружава началото на менопаузата.

След като 15 години се придържа ревностно към веганството, тя се принуждава да върне продуктите от животински произход в менюто си и признава, че сега се чувства много по-добре: симптомите на менопаузата изчезват, а и сънят ѝ се подобрява.

Всекидневната дажба на Вирпи днес включва омлет, кюфте, пилешки бульон, масло и козе сирене. Но все още не консумира краве мляко, глутен, нишесте и захар. Според жената, отхвърлянето на вредни храни може би би изиграло положителна роля, ако тя е водела спокоен живот някъде на Хавайските острови примерно, но, явно, не е добра комбинация с натоварения ѝ живот.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.