• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

На IQ теста на МЕНСА се явили само Зелените

На IQ теста на МЕНСА се явили само Зелените

/КРОСС/Само 16 кандидат-депутати от две предизборни листи се отзоваха на поканата на Менса-България да се явят на тест за интелигентност. Идеята бе всеки кандидат за 43-ото НС да се представи по-добре пред избирателите. 

На поканата на МЕНСА са откликнали 15 кандидат-депутати от ПП Зелените. Сред тях с най висок IQ са Тодор Тодоров и Веселин Веселинов -156. Тодор е част от листите на партията в София - 23 МИР и във Велико Търново. Веселинов е четвърти в София - 23 МИР.

След него се нареждат Анна Пелова и Владислав Панев със 154, Васил Кънев и Аглика Крушовенска - 150, Константин Момчев, Андрей Ралев и Зарица Динкова - 132, Добромира Григорова и Иван  Велков -129, Милен Стоянов - 122, Борислав Сандов - 116, Наталия Димитрова-Попова - 106 и Емил Петров -100.

114 IQ е показал пък Георги Стойчев от коалиция Левицата и Зелена Партия.

Упоредно с предложението към кандидатите за парламента, МЕНСА отправи такова и към водещите на телевизионни предавания с условието, че за тях не е задължително да си обявяват резултата. "Целта беше да покажем, че няма нищо страшно в това човек да се яви на нашия тест", посочват от организацията. От дошлите на тест обаче само трима водещи си обявиха резултата официално. 

Кристиана Стефанова от Канал 3 е със 124 IQ, колегата й Даниел Савов - 140, и Диана Радева от ТВ7 - 140.

Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл", и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути по-късно.
„Менса - България" е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл", най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.