• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Меркел: Папата призова да се боря за климата

Меркел: Папата призова да се боря за климата

/КРОСС/ Папа Франциск ме насърчи да работя за запазване на споразумението от Париж за климата, въпреки че САЩ се оттеглиха. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след среща с духовния лидер на католиците по света, съобщава АП.

Меркел добави също, че двамата с папата споделят и целта за "събаряне на стените".

Канцлерът и Франциск проведоха около 40 минутна среща в Апостолския дворец във Ватикана. Те обсъдиха и предстоящата среща на Г-20 в Хамбург на 7-8 юли.

От Ватикана информираха, че двамата са разговаряли за необходимостта международната общност да се бори с бедността, глада, тероризма и климатичните промени.

Меркел изтъкна пред журналисти, че е осведомила папата за дневния ред на Г-20. Тя поясни, че се "предполага, че ние сме в свят, в който ние искаме да работи заедно многостранно, свят, в който не искаме да изграждаме стени, а да събаряме стени".

Германският лидер каза още, че е насърчена от папата да се бори в полза на международни споразумения като това от Париж за климата. "Ние знаем, че, за съжаление, САЩ напускат това споразумение", добави тя.

Както направи по време на срещата с президента Доналд Тръмп през миналия месец, Франциск даде на Меркел копие на енцикликата си за околната среда, в която се призовава за борба с промените и да се опазва околната среда като спешно морално задължение.

В началото на разговорите Франциск поднесе съболезнования за смъртта на бившия германски канцлер Хелмут Кол.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поредната измама е таза "борба" с климата !

18.06.2017 08:24:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.