• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Заигра ли се Меркел с Путин срещу Тръмп?

Заигра ли се Меркел с Путин срещу Тръмп?

/КРОСС/ По значими въпроси германския канцлер се обединява с Русия против интересите на Америка. Така коментираха немските медии, сред които и Welt, пресконференцията на Путин и Муркел в събота след тричасови преговори в Москва по темите Иран, Либия, Украйна и най-вече „Северен поток“ 2. 

Самото посещение на германския кацнлер в този сложен за света момент създаде проблем на администрацията на Доналд Тръмп, който се задълбочи след пресконференцията, ликуваше РИА Новости.  

Самият факт, че Меркел не хваща самолета за Вашингтон, е показателен, пише британският Financial Times.

Двамата лидери излязоха доволни след срещата, а Меркел демонстрира, че е имала максимално конструктивен разговор с Путин, писаха руските медии след пресконференцията.

На нея Меркел заяви, че американските санкции са много неприятни, но подчерта, че "Северен поток 2" е икономически проект, който трябва да бъде досторен, "независимо от тях". Ние поддържаме този проект, както и досега, каза Меркел.

Путин потвърди, че газопроводът ще бъде довършен. „Можем и сами да го направим, без да привличаме чуждестранни партньори, може да се забавим, но се надявам, че до края на тази година или в първите месеци на 2021 година той ще заработи, каза руският президент. По отношение на Иран Меркел заяви, че се придържа към тезата за съхранение на т.нар ядрена сделса, независимо от исканията на Вашингтон, който настоява за максимален натиск върху Иран и икономиката му.

На въпроса на немския журналист за сближаване с Русия в ущърб на САЩ, Меркел заяви, че Германия и Европа преди всичко преследват свои интереси, а Русия – свои и че сета има съвпадение на общи интереси по някои въпроси, независимо от разногласията по други.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Наш Бочко нали казваше, че каквото правят немците - той гледа и след това прави същото! Нека гледа сега хубаво, с цялото си внимание и да прави същото, независимо от американския натиск!!!

12.01.2020 21:14:15

Анонимен

Крайно време беше!!!

12.01.2020 18:57:54

Анонимен

Най-големия кошмар за Кравария - Европа да се сближи с Русия...

12.01.2020 12:02:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.