• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

"Манчестър Сити" опитва да вземе Меси

"Манчестър Сити" опитва да вземе Меси

/КРОСС/ "Манчестър Сити" следи внимателно публичния конфликт между Лионел Меси и ръководството на "Барселона" и ще се опита да привлече аржентинеца, ако той реши да напусне "Камп Ноу", съобщава ESPN. Английските вестници "Манчестър Ивнинг Нюз" и "Сън" също твърдят, че шампионът на Англия проучва възможността за трансфер. Меси се скара публично със спортния директор на "Барса" Ерик Абидал, който обвини играчите за уволнението на треньора Ернесто Валверде.

32-годишният Меси има клауза в договора си, която му позволява да си тръгне от клуба без трансферна сума в края на сезона, ако не се чувства щастлив. Все още не е ясно обаче дали подобна клауза важи за съперник на "Барселона" в Шампионската лига като "Манчестър Сити". ESPN твърди, че шампионите във Висшата лига признават, че е малко вероятно Меси да напусне "Барса", но те ще следят, ако все пак звездата реши да си тръгне през лятото или през 2021, когато изтича настоящият му договор.

"Манчестър Сити" ще е фаворит за подписа на Меси, тъй като той е в близки отношения с мениджъра Пеп Гуардиола, спортния директор на клуба Чики Бегиристайн и изпълнителния директор Феран Сориано. Меси е работил и с тримата в "Барселона". С Гуардиола аржентинецът спечели три титли в Испания и две в Шампионската лига в периода 2008-2012. "Сити" е и от малкото клубове, които могат да си позволят заплатата на аржентинеца, която е около 60 млн. евро на година.

Италианският вестник "Гадзета дело Спорт" пък твърди, че "Ювентус" може да се опита да вземе Меси и да го събере в един отбор с Кристиано Роналдо. Другите клубове, които са възможни варианти пред аржентинеца, са "Ман Сити", ПСЖ, "Манчестър Юн" и "Интер".
Меси призова Абидал да не обвинява играчите за решения на ръководството и да поеме отговорност за собствените си действия. В "Инстаграм" аржентинецът написа още, че ако ще говори за играчите, Абидал трябва да посочва имена. Реакцията на Меси се приема като сигнал, че той не е доволен от ръководството на "Барса" като цяло.

"Меси поема повече отговорности, отколкото трябва и не беше готов да поеме и тази. Много хора смятат, че той е прав, а дори и да има такива, които са на страната на Абидал, те не считат за добра идея да го признават. Щетата обаче вече е нанесена и събуди най-големия страх: напускане на Меси. Той има клауза да напусне без пари в края на сезона. Абидал признава, че Меси само трябва да даде предизвестие през май. Отговорът на Меси сега не е изолиран: има признаци на липса на доверие и на разделение. Това е играч, който отказа да се снима с президента Хосеп Мария Бартомеу след подписването на новия си договор, все едно не искаше да го признае, играч, който каза, че директорът Хавиер Фаус не разбира нищо от футбол, след като Фаус заяви, че Меси не трябва да подписва нов договор всяка година", написа "Гардиън", който припомни, че през лятото Меси каза, че ръководството не е направило всичко възможно да върне Неймар.

"Решението на Меси да критикува Абидал публично е директно предизвикателство към ръководството. Тази ситуация ще завърши по един от трите начина: Абидал се отказва от коментарите си и се извинява на Меси и съотборниците му, "Барселона" сменя спортния директор (и вероятно и президента на следващите избори) или Меси си тръгва", коментира ESPN.

Абидал засега остава на поста си. В сряда той имаше спешна среща с президента Бартомеу, след която е взето решение той да продължи да работи в клуба. "Засега Бартомеу стабилизира кораба, но трайните последици от гнева на Меси ще станат ясни в близките седмици", написа "Марка".

Междувременно, Пеп Гуардиола заяви, че "Барселона" ще има същите проблеми при напускане на Меси, каквито "Реал" (Мадрид) имаше, след като Кристиано Роналдо си тръгна.

"Това е неизбежно, тези играчи са толкова важни. Когато Меси си тръгне, те ще имат нужда от време, за да се пренастроят. Неминуемо е. Тези футболисти вкарват по 40-50 гола на сезон", каза Гуардиола.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.