• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Местан: Тривиалните позиции на вътрешния министър за Украйна не са достатъчни

Местан: Тривиалните позиции на вътрешния министър за Украйна не са достатъчни

/КРОСС/ Заявяваме категорично несъгласие с политиката на репресии на кабинета „Борисов-2", но не сме и няма да поставяме като условие за подкрепата си каквато и да е сделка с Бойко Борисов, заяви председателят на ДПС Лютви Местан във Велико Търново, съобщава Дарик радио.

„Редно е кабинетът да се замисли дали да продължи политиката на безпринципни чистки и политически уволнения", отбеляза той. По думите му в случая става дума за политическа поръчка на „Патриотичен фронт" и на Реформаторския блок.

Местан отбеляза, че в партията няма драма за това, че ДПС е подкрепило дълга. ДПС не е поставяло условия, за да подкрепи ратификацията на дълга, категоричен е той.

Драматични гласувания, които да разместят позициите на управляващите и опозицията в парламента, може да има и занапред, прогнозира той.

„ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност, но няма да ни видите като част от евразийската опозиция в XLIII Народно събрание", подчерта Местан.

Местан осъди поредното убийство на политик в Русия. „ДПС категорично осъжда поредното цинично убийство на политик демократ в Русия", каза още лидерът на партията. По думите му Борис Немцов е бил несъмнен либерал, затова и убийството му било осъдено от председателя на групата на либералдемократите в Европейския парламент Ги Верхофщат.

„Съобразно развитието на кризата, в Украйна вероятно ще се наложи необходимост от много ясна позиция на българския кабинет, която да не се изразява с тривиални позиции само от страна на министъра на външните работи", допълни Местан.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Подкрепям коментара!Абсолютно точно е казано-така е и трябва незабавно ДПС да се изхвърли от общественото пространство и политиката на България!Това действително е проклятието на страната ни!

02.03.2015 08:37:26

Анонимен

Никоя мярка срещу ДПС не може да бъде достатъчно силна. Този създаден от Доган тумор на политическия ни живот трябва да бъде изрязан, за да можем изобщо да мислим за оздравяване. Друг е въпросът, че всъщност никой не закача ДПС по същество, а Местан и Борисов играят прозрачен театър.

01.03.2015 22:54:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.