• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

ДЗИ придоби 100% от ОББ Метлайф и вече ще държи 21% от пазара в животозастраховането

ДЗИ придоби 100% от ОББ Метлайф и вече ще държи 21% от пазара в животозастраховането

/КРОСС/ "ДЗИ Животозастраховане" ЕАД придоби 100% от "ОББ Метлайф" - застрахователното дружество на ОББ, съобщи на пресконференция днес Петър Андронов - мениджър на КВС Group за България, председател на надзорния съвет на "ОББ Животозастраховане" и председател на управителния съвет на ОББ.

Досега ДЗИ притежаваше 60%. Сделката за придобиването на останалите 40% от дружеството бе приключена преди два.

След вписването на промените в Търговския регистър "ОББ Метлайф" ще продължи работа под ново име - "ОББ животозастраховане" ЕАД. То ще функционира до пълното си интегриране в ДЗИ, което се очаква в края на годината.

ДЗИ и "ОББ Метлайф" ще имат общо 21% пазарен дял в животозастраховането на българския пазар след прехвърлянето на близо 400-те хиляди (към края на 2017 г.) клиенти на "ОББ Метлайф" към ДЗИ.

Няма да има промени по отношение на условията и договорите на клиентите.

Промени обаче има в управителните съвети на ДЗИ и "ОББ Животозастраховане".

Бистра Василева ще бъде Член на УС и Изпълнителен директор „Общо и корпоративно застраховане", Евгени Бенбасат ще бъде Член на УС и Изпълнителен директор „Банково и животозастраховане". Евгени Бенбасат се присъединява към топ мениджмънта на ДЗИ от позицията Изпълнителен директор на ОББ Метлайф, която заема от 2009 г. до момента. Стефан Делат е третият нов член на Управителния съвет, заемащ длъжността Изпълнителен директор "Финанси" и „Риск". До момента той е главен финансов директор на CSOB, Словакия. Коста Чолаков и Дияна Стойнова ще продължат да изпълняват своите задължения, съответно като главен изпълнителен директор и главен търговски директор, както и да бъдат членове на Управителния съвет.



Надзорният съвет на "ОББ Животозастраховане" е бъде председателстван от Петър Андронов. Другите му членове ще бъдат Йохан Демен и Григорий Вазов (членове също на НС на ДЗИ).

Новата компания ще продължи бизнес стратегията на ОББ Метлайф чрез поставяне на акцент върху инвестиционните и спестовни продукти, които и до момента са били в центъра на приоритетните области на работа на компанията.

„Близо 60% от продуктите, предлагани от ОББ Метлайф досега, са рискови, инвестиционни и спестовни продукти, които не са пряко свързани с банковите продукти. Ще работим да запазим този дял. Виждаме голям потенциал за растеж на инвестиционните и спестовните застрахователни продукти поради тенденциите на пазара през последните години за ниски лихвени проценти и увеличаване на спестяванията. Стремим се към лидерската позиция на пазара и към превръщането ни в еталон по отношение на качеството на нашите продукти", каза Коста Чолаков, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ и на "ОББ Животозастраховане".

С приключването на сделката ОББ Животозастраховане става част от KBC Груп в България. Сделката е одобрена от регулаторните и антитръстовите органи и е входирана за регистрация в Търговския регистър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.