• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Петър Божилов със злато от Гран при по плуване в Гърция

Петър Божилов със злато от Гран при по плуване в Гърция

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Петър Божилов направи изключително силно представяне на международния турнир по плуване „Александрия", който се проведе от 02 до 04 декември на 50-метровия басейн в Кавала, Гърция.
16-годишният столичанин грабна златото в дисциплината 200 метра свободен стил с време 1:56.01 мин. Към това Пепи добави и сребърно отличие на 1500 метра свободен стил, където завърши с време 16:35.17 мин.
Освен това покри и норматив за участие на турнир „Мултинешънъл" в Гърция на 400 метра свободен стил. Той записа 4:02.04 мин. още в сериите, но поради натрупана умора не се яви на финала.

Другият Спортен талант на „Еврофутбол" в плуването - Иван Алмаджиев, се класира във финалите на трите дисциплини, в които участва. 15-годишният пловдивчанин направи 25.99 сек и е 6-ти на 50 метра бътерфлай. 25.03 сек му бяха достатъчни за 8-то място на 50 метра свободен стил, а на 100 метра бътерфлай постигна 59.44 сек, което го нареди 11-ти.

Безапелационно представяне направи и друг наш спортен талант, но в художествената гимнастика. Боряна Калейн е първа в многобоя и на отделните уреди - обръч, топка и лента от международния турнир „Академик уинтер къп", който се състоя на 03-04.12.2016 г. в София. В него взеха участие момичета от всички възрастови групи и категории.

Спортният талант на българския букмейкър - Виктория Радева, пък грабна наградата за най-добре представилата се жена на 2-ия шахматен мемориал "Юлиян Радулски" , който се проведе в парк хотел "Санкт Петербург" в Пловдив в неделя. Състезанието бе организирано от Шахматен клуб „Чесбомб" и в него взеха участие 62 шахматисти в „А" турнир и 61 деца до 12 г. в „Б" турнир.

Медийни партньори са: сайтовете sportal.bg, dir.bg, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.

Програма „Спортни таланти" е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол" - „Печелиш и помагаш", който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.