• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Декодират в Москва черната кутия на разбития хеликоптер

Декодират в Москва черната кутия на разбития хеликоптер

/КРОСС/ Въздушните записващи устройства на хеликоптера Ми-8, разбил се на територията на Красноярска област, ще бъдат изпратени за декодиране до Междудържавата авиационна комисия в Москва. ТАСС беше информиран за това от правоприлагащите органи.

"Визуално черните кутии са в нормално състояние, но дали те са подходящи за декодиране, ще бъде възможно да се говори само след отварянето им, което ще се направи в IAC в Москва", каза източникът.

В резултат на катастрофата на хеликоптера Ми-8 в северната част на Красноярски район загинаха 18 души. Започнало е наказателно разследване на причините за аварията, образувана в Междудържавната авиационна комисия.

Според съобщението на сайта на ведомството след излитането хеликоптерът Ми-8 АМТ с пътници на борда по неустановени причини се е блъснал във външната конструкция, превозваща товар, на другия вертолет, в резултат на което е паднал, разбил се и изгорял. Двете машини излетели една след друга в района на Ванкорското нефтонаходище. Първи излетял вертолет Ми-8 с външно окачения товар и без пътници на борда, а след него - вторият Ми-8АМТ с пътници - работници от смените на помпена станция.

Катастрофата е станала при прости метеорологични условия, без валежи. Загинали са всички на борда - тричленен екипаж и 15 пътници. Компанията "РН-Ванкор", чиито служители и подизпълнители се намирали в катастрофиралия хеликоптер, ще окаже помощ на семействата на загиналите, съобщи "Роснефт".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.