• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

6-те най големи държави в ЕС настояват за репатриране на нелегалните мигранти

6-те най големи държави в ЕС настояват за репатриране на нелегалните мигранти

/КРОСС/Вътрешните министри на шестте най-големи държави от ЕС настояха нелегалните мигранти да бъдат връщани в страните, от които са дошли, предаде БНР. Това стана по време на конференция в Рим, посветена на миграцията, борбата срещу тероризма и киберсигурността.

На срещата са присъствали министрите на вътрешните работи на Италия, Испания, Германия, Франция, Великобритания и Полша.
Участие са взели също така американският министър на вътрешната сигурност Джей Джонсън и на правосъдието Лорета Линч. Шефът на италианското МВР Анджелино Алфано е посочил, че репатрирането е основен елемент от европейската политика по миграцията.

Междувременно министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че в понеделник ще започне разселването на мигрантите и демонтирането на лагера им, известен като "Джунглата", в покрайнините на град Кале. На нелегалните мигранти са дадени 72 часа, за да напуснат доброволно лагера. В него бяха разлепени съобщения на девет езика, в които обитателите бяха предупредени за предстоящото разселване. За половин година палатковият лагер се разрасна до голям лагер, в който според различни оценки живеят от 6 400 до 8 100 мигранти. По-голямата част от тях са от Судан, Афганистан и Еритрея.

Словенските власти пък започнаха да поставят огромни метални заграждения около най-големия граничен пункк с Хърватия - Брегана/Обрежйе, предаде БГнес. Същите съоръжения се вдигат и на другия граничен пункт Грушковйе/Мацел, съобщават от словенското вътрешно министерство. "Ако се стигне до нова мигрантска вълна, тогава ще затворим граничния пункт", предупреди държавният секретар в словенското вътрешно министерство Андрей Шпенга. "Ще направим всичко необходимо мигрантите да не застрашат сигурността на словнските граждани. Поставянето на металните заграждения около два гранични пункта с Хърватия е част от плана за създаването на технически прегради. До момента Словения е поставила технически прегради в продължение на 183 км по границита с Хърватия с цел спиране на мигрантите", каза още Шпенга.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

При Мама Меркел .

23.10.2016 05:54:25

Българина

А не, обратно в Германия до Един!!!!!

22.10.2016 14:09:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.