• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Михов: Каракачанов ще бъде атрактивен и добър министър на отбраната

Михов: Каракачанов ще бъде атрактивен и добър министър на отбраната

/КРОСС/ „„Каракачанов е човек, който отдавна се готви за този пост, в личен план. Подготвен е, според мен. Ще бъде атрактивен и добре приет от хората в отбраната и особено от тези в униформа. И си мисля, че той ще бъде един добър министър"". Това каза пред бившият началник на генералния щаб и председател на комисията по отбрана в предишния парламент ген. Михо Михов по повод пназначаването на Красимир Каракачанов за министър на отбраната в новия кабинет.

Той коментира и идеята за връщането на казармата, повдигната от новия министър на отбраната.

„Аз си мисля, че в момента министърът продължава тезата си, която развиваше в предизборната кампания и по времето на предишния парламент, където той внесе два законопроекта за наборна служба и за т. нар. трудова повинност. Както виждате, вече говори за доброволен принцип, говори за военнотехническо и патриотично възпитание в училището. И аз си мисля, че той даже сподели много откровено, че трябва да се проведе обществен дебат".

Ген. Михов отбеляза, че той също, а и формацията, която представлява - АБВ, смятат, че трябва да се проведе дори референдум по темата.

Относно аргументи „против" задължителната казарма, ген. Михов каза:

„Ако ние имаме пълния комплект и Българската армия действително се готви по основната си мисия - отбрана, което означава война, то тогава можем да преценим, нужна ли е наборната служба или не е нужна. Но в общественото здраве и морал е нужна военнотехническа и патриотична подготовка на младежите и девойките. Хубаво е да се почне по доброволния принцип и така да се попълни резерва, който и в момента, заедно с постоянния състав, говори за една липса от 5 500 до 7 000 души в армията".

Относно бъдещото закупуване на самолети от държавата Михов коментира:

„Като летец смятам, че българските ВВС се нуждаят от нов самолет, който сега излиза от заводите. Трябва ни самолет, който да е съвместим с останалите родове войски и да ги подпомага в бойни действия. Добре е, че вече имаме къса листа с три самолета и от тях правителството трябва да избере", смята бившия ръководител на военновъздушните ни сили.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.