• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Ген.Михов: АБВ няма за задача да „бомбардира“ червените цели

Ген.Михов: АБВ няма за задача да „бомбардира“ червените цели

/КРОСС/ Резките движения са опасни особено за нашата политическа система днес. Това коментира в предаването „120 минути" по bTV генерал Михо Михов, член на инициативната група на Национална гражданска инициатива АБВ. В стилистиката на военната авиотерминология ген.

Михов заяви, че би бил благодарен, „ако АБВ върви бавно и постепенно, дълбоко, напред в тила на гнилото, пошлото, в тила на политическата ни система".

На въпрос как ще се справи АБВ с турболенцията, генералът отговори: „Тя невинаги съществува. И гражданските, и военните самолети я избягват. Човек не бива да се носи на крилете на победата". Ген. Михов допълни, че АБВ няма за задача да „бомбардира" червените цели.

По повод обвиненията в предателство към президента Георги Първанов /2002-2012 г./ и част от инициативната група на АБВ ген. Михов коментира: „Не мога да се включа в тези оценки, защото не съм партиен член и нямам намерение да ставам такъв на никоя партия. Имам претенциите, че съм защитавал патритичното, и военната сигурност на държавата."

Ген. Михо Михов е на мнение, че с траданието и проблемът на България е, че има дълбока пропаст между политиците и експертите. „Ние нямаме оправници и никоя партия не ги готви предварително, заяви той. „Мисля, че военната защита и сигурност на България не стои добре, не стои прилично и не издига международния авторитет. Но по-важното е, че третият атрибут на държавата са земевладелците, тези които хранят първите две групи", каза още ген. Михов. Генералът обясни, че за него, като гражданин, по-важни проблеми са бедността, престъпността и отчуждаването на народа от труда, а за това е виновна днешната държава. „Хората трябваше да се трудят, да произвеждат национален продукт.", посочи генерал Михов в студиото на „120 минути".

На въпроса, ако се стигне до листа за парламентарни избори би ли бил кандидат, ген. Михов отговори: „Един път вече съм употребяван като такъв, не ми се иска да съжителствам в такава пошла среда.".

Снимка: Булфото, всички права запазени 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ген.Михов е опитет,сериозен,честен човек и дълго никой не се опита да ползва неговите доказани качества!...(знае Първанката,че му трябват Хора)

19.01.2014 19:53:23

Анонимен

Генерал Михо Михов е роден всело Чадърлии-днес Сенник-родното село на Дан Колов.Принципенисериозен човек е но да внимаваГеорги Първанов да не го подхлъзне

18.01.2014 21:36:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.