• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Манолова: ГЕРБ прави истерични завои заради емоционалния статус на Борисов

Манолова: ГЕРБ прави истерични завои заради емоционалния статус на Борисов

/КРОСС/ „Вложих цялата си енергия в този парламент. След време ще станат ясни добри неща, които той направи. Сега всичко е през призмата на критиката и ниския рейтинг. Това е първия парламент, който реално отвори вратите си за гражданското общество.„ Това заяви в предаването „Лице в лице" по бТВ заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„ГЕРБ се обърнаха на 180 градуса. И Цветанов, и Борисов многократно повториха, че националният интерес седи над партийния, но всичко зависи от настроението на Борисов и емоционалния му статус за деня. Оказа се, че тази партия прави истерични завои заради емоционалния статус на своя лидер. Ще видим какъв ще бъде този статус в понеделник. Ние сме „за" актуализация на НЗОК и „против" тази на държавата. Против сме натоварването на държавата с нов дълг, който ще плащат после българските семейства. Ситуацията у нас е нормална, резервът е близо 9 милиарда лева. Дългът е под 20%. Имаме стабилни финанси и добре разчетен бюджет", каза още тя.

„БСП е демократична партия. Конгресът свърши. Имаше реален избор - 9 кандидати, което е немислимо за друга партия, особено за ГЕРБ. Който иска да печели, трябва да може да губи и да излиза с достойнство и от двете ситуации. Ние имаме лидер. Надеждите на БСП са свързани с него. Всеки нов избор дава шанс за промяна и очаквания за ново публично поведение, което би вляло енергия в настоящата предизборна кампания", коментира Манолова отминалия конгрес на БСП, на който Михаил Миков бе избран за новия председател на столетницата.

„За мен е много важно как ще се взимат решенията. Правилата трябва да се върнат - проблемите да се обсъждат, а промените да се взимат от легитимните органи, а не отвън. Този проблем съществува не само в БСП. Партиите трябва да са абсолютно независими от външни влияния. Предстои подреждането на листите за изборите - трябва да може местните структури да си подредят листите. Така резултатите ще бъдат много по-добри", категорична бе тя.

„Нормално е Миков като лидер да има свое мнение за листите и бъдещата парламентарна група. В това глобално виждане обаче трябва да има и локални действие - кои са хората, които могат да мобилизират електората на БСП на предстоящите избори", добави Манолова и благодари на всички, които са я подкрепили по време на гласуването за нов лидер на столетницата.

Тя категорично заяви, че Миков има шанса да поведе БСП напред и добави, че ще продължи да защитава виждането си за промяна в партията. „Ако Миков реши да прави проблеми, аз ще застана зад него и ще го подкрепя. Аз ще работя за промяната от позицията, на която се намирам. Аз приемам Миков и неговата платформа. Аз никога не съм имала намерение да си тръгвам. БСП е моята кауза", завърши Мая Манолова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

мая ти си долно и крайно отвратителна тварне разбра ли, че и в твоята партия те недолюбват не се класира дори и в тройката в борбата за лидерското място

31.07.2014 19:04:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.