• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

М. Миков: В купените общини никой не смее да се кандидатира за кмет

М. Миков: В купените общини никой не смее да се кандидатира за кмет

/КРОСС/Ние още преди парламентарната ваканция имахме ясна позиция по отношение на предлагания антикорупционен закон от правителството и нашата позиция беше против него. С това, което ни се предлагаше само се имитираше за пред Брюксел, че се върши нещо по отношение на борбата с корупцията, а реално нищо да не се прави.

Така лидерът на БСП коментира в сутрешния блок на бТВ отрицателния вот на парламентарната група вчера по отношение на антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева. "БСП - лява България" гласуваха "против", а коалиционните партньори на управляващата коалиция - ПФ и АБВ - "въздържал се". Законопроектът не успя да мине само с гласовете на ГЕРБ и РБ. 

Нали си спомняте с какви обещания беше създадена комисията за конфликт на интереси и какво излезе от нея - тефтерчето на Филип Златанов, или пък специализирания съд и прокуратура - абсолютно нищо не се случи след създаването на подобни институции, заяви Миков.

Според лидерът на БСП с това правителство и управление нищо добро не очаква държавата ни за в бъдеще.

Притеснителен факт е, че тази година има записани 13 хиляди по-малко първокласници в страната, но правителството не прави абсолютно нищо по отношение на справянето по какъвто и да е начин с демографския проблем в страната. Също така не смятам, че е правилно оскъдния държавен ресурс също така да се насочва към частните учебни заведения както се предлага от настоящия кабинет, продължи с криките си лидерът на левицата.

Политиката на Борисов е дясна политика и кабинетът му провежда дясна политика, която е вредна за обществото и държавата, заключи той.

Относно вота на 25 октомври Михаил Миков посочи, че в 99 процента от случаите местните организации и структури на БСП са тези, които са определили кандидатите за кметове и общински съветници в страната, но в определени случаи трябва националния съвет да се намесва и да взима крайните решения.

Има единични общини, където просто имаме, направо да си го кажем, купени общини, където никой не смее да се кандидатира. Една от тези общини например е Челопеч, каза Миков.

Лидерът на левицата и бивш вътрешен министър коментира и темата с бежанците и как държавата и МВР се справят с проблема, като заяви, че на обществото по никакъв начин не се дават убедителни сигнали, че управлението е готово да се справи с нова бежанска вълна през страната, ако такава възникне. Знаете, че ние имахме възможността да бъдем в това управление, но просто нямаме допирни точки с нито една от партиите в управлението в момента по нито една от сериозните политики, зад които стоим, коментира Миков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.