• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Жителите на "Гео Милев" пак излязоха на протест

Жителите на "Гео Милев" пак излязоха на протест

София /КРОСС/ Жители на столичния квартал "Гео Милев" отново излязоха на протест заради планове за застрояването на детска площадка. Багери са влезли вчера сутринта на спорния терен, оплакаха се те.
Малко след 8 часа багерите се опитали да влязат в загражденията и да започнат да работят, а хората направили жива верига, за да им попречат.
Междувременно собственикът на терена арх. Стоян Дучев разпространи отворено писмо до медиите, че няма да се откаже от намерението си да строи. В писмото си той се оплаква от "гръмките, агресивни, стигащи до престъпления действия и коментари на група съседи", които по думите му са превзели медийното пространство и по всякакъв начин възпрепятстват достъпа до строителната площадка през последната година.
Дучев изтъква, че теренът съгласно градоустройствените планове и Закона за устройство на територията е отреден за високо строителство от 60-те години на миналия век, както и че същият терен е частна собственост на фирма "Технострой" АД повече от 15 години и фирмата му "Агора Ин" ЕООД го е закупила с всички необходими документи за проектиране.
ДУМА припомня, че сагата около застрояването на детската площадка в "Гео Милев" тече вече от година и половина. Само преди четири дни бяха подпалени три коли на хора, които активно протестират срещу строежа. Жертвите на посегателството са уверени, че палежите са във връзка с тяхното недоволство. Тогава те се оплакаха, че от фирмата-собственик са наели за охрана на техниката в обекта представители на агитката на "Левски София Запад". Жителите на квартала смятат, че футболните фенове стоят зад палежите на коли, разбиване на гараж и кражба на мотор.
Столичната община твърди, че имотът е частен и собственикът има право да се разпорежда с инфраструктурата на него. От районната администрация уточняват, че на инвеститора са били предложени 12 алтернативни имота, но той не е приел нито един от тях и държи да строи точно на това място. Прокуратурата е започнала проверка на документите на ДНСК и дали няма нарушения при издаването им, пише "Дума".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.