• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Това е сила! Заводите в Русия днес! (видео)

Това е сила! Заводите в Русия днес! (видео)

/КРОСС/Днес ще говорим за проектите в европейската част на Русия, които вече са в процес на изграждане или са проектирани.
Централен федерален район

В московската рафинерия се извършва мащабна модернизация. Обемът на инвестициите се оценява на 218 милиарда рубли, комплексът за дълбоко рафиниране на нефт е в процес на изграждане. Това ще увеличи дълбочината на обработка до 96%, т.е. ще се появи напълно нова инсталация. Производството на леки петролни продукти ще се увеличи до 85%.

В района на Калуга се разработва леярски комплекс с бюджет над 20 милиарда рубли. Тук ще се произвеждат изделия от стомана и чугун за минни и строителни машини. Сред купувачите - има не само от Русия и страните от ОНД, но и в чужбина. Пускане в експлоатация - 2020 година.
В Коломенския завод «Трансмашхолдинга», тече четири годишна модернизация на стойност 15 милиарда. Рубли. В резултат на това ще се създаде серийно производство на дизелови двигатели от ново поколение за руския флот и индустрия.

В района на Кострома се изгражда нова фабрика за шперплат на стойност 9 милиарда рубли. А в Киров се модернизира мебелната фабрика "Вяцки" и се завършва нова продукция на стойност над 6 милиарда рубли.
В Дубна преди края на 2019 г. ще бъде построен нов завод за производство на инструменти.
В района на Тула се строи завод за производство на полимери за строителната индустрия. Проектът се изпълнява в рамките на програмата за заместване на вноса и се оценява на 9 милиарда рубли.
В района на Тамбо ще се появи млечен клъстер с инвестиции над 20 милиарда рубли и комплекси за свиневъдство с инвестиции над 10 милиарда рубли.

Тази година в района на Орловска област започва изграждането на голяма високотехнологична фуражна фабрика с капацитет 800 хил. тона смесен фураж на година на стойност около 5 милиарда рубли.
До 2019 г. в района на Иваново ще бъде построена голяма свине ферма на стойност 2 милиарда рубли.

Две свинеферми с повече от 7 милиарда рубли ще бъдат построени в района на Нижни Новгород.

В енергийния сектор се очаква да бъдат пуснати в експлоатация втората силова единица на АЕЦ "Новороненеж" и два енергийни блока на АЕЦ "Курск", нови големи енергийни блокове в ТЕЦ "Воронежкия" и не само.

Южен федерален район и Северен Кавказки федерален окръг
На територията на Ставропол ще бъде изграден завод за приработка на природен газ на стойност 120 милиарда рубли. Първият етап ще произвежда химикали, а вторият - полиетилен и полипропилен.
Тази година ще започне и до 2022 г. ще бъде завършено изграждането на водопровода Багаевского в региона Ростов. Проектът е на стойност 22 милиарда рубли и ще реши проблема с недостига на питейна вода за домашна и промишлена употреба, както и за селското стопанство, риболова и корабоплаването.

Изграждането на ново морско пристанище бе договорено в Геленджик. С което оборотът на товарите ще се увеличи до 300 хил. тона годишно, пристанището ще може да се настанят съдове с оборот от 19,5 хил. души годишно.
Над 3,5 милиарда рубли ще бъдат инвестирани в развитието на търговското пристанище Туапсинского. Това ще увеличи оборота на товарния терминал до 3 милиона тона, както и капацитета на пристанището за всички сухи товари.

В Дагестан производството на композитни материали и пластмасови изделия, използвани в строителството, е в процес на изграждане. Инвестицията в проекта е около 3 милиарда рубли.
В Кабардино-Балкария ще бъде изграден голям полимерен завод и бутилиращо предприятие за питейна вода. Общата инвестиция възлиза на 13 милиарда долара.

В енергийния сектор са планирани пускането в експлоатация на централите на АЕЦ "Ростов", Грозни, Симферопол и Севастопол, нови слънчеви и водноелектрически централи.
Но това, разбира се, е само малка част от проектите. Само в Астрахан статутът на "особено важен инвестиционен проект" бе възложен на 11 проекта с обща инвестиция от около 27 милиарда рубли. Сред тях са болници, обекти за спорт, транспортни проекти и др.

Северозападен федерален окръг
Най-големият проект на областта е изграждането на газопреработвателна централа, съчетана с газово-химично производство. Комплексът ще може да обработва до 45 милиарда кубически метра. газ годишно и ще бъдат инвестирани над един трилиона рубли. Инсталацията за преработка на газ ще почисти входящия газ от примеси. Полученият метан ще бъде доставен за втечняване в Балтик СПГ.

Това е още един голям завод в процес на изграждане. Останалата част от газа се очаква да бъде изнесена чрез газопровода "Северен поток-2". Ценните фракции, извлечени от газа, ще бъдат използвани за производството на етилен и полиетилен. Около 1,5 милиона тона от тези продукти годишно са планирани и за доставки в Европа.

В пристанище Уст-Луга в процес на изграждане е голям зърнен терминал. Обемът на инвестициите в проекта е 20 милиарда рубли. Периодът на изпълнение е 3-4 години. Целият оборот на зърно от Латвия, който в момента е 4 милиона тона, ще бъде пренасочен към него.

В района на Калининград ще бъде изграден нов завод за минерални торове на стойност 47 милиарда рубли. Новият завод ще позволи да се организира дълбоката преработка на газ и производството на 5-то ниво на преработка, съответстващо на световните стандарти за качество.

Важно е да отбележим, че изброените проекти са само малка част от това, което в момента се изгражда или предвижда в Русия. Страната е толкова огромна и има толкова много строителни проекти, които не могат да се опишат в една статия.

Източник - Время-вперёд!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мокра слива тебе е родила.

28.05.2018 11:44:53

Анонимен

Мокрите сънища нямат край, а пък било и заразно...!

28.05.2018 10:43:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.