• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Председателството на Съвета по правосъдие в Европа бе символично предадено на България

Председателството на Съвета по правосъдие в Европа бе символично предадено на България

/КРОСС/ Естонският правосъден министър Рейнсалу предаде символично на министър Цачева Председателството на Съвета ПВР-Правосъдие.

Министърът на правосъдието на Естония Урмас Рейнсалу предаде на министър Цецка Цачева чукчето на Председателството на Съвета ПВР -Правосъдие - символ на приемствеността между държавите-членки.

Това стана преди минути в Брюксел по време на последното редовно заседание на Съвет по „Правосъдие и вътрешни работи" в рамките на Естонското председателство. За първи път страната ни ще бъде Председател на Съвета на ЕС от януари 2018 г., в продължение на 6 месеца.

Естонският правосъден министър подари на министър Цачева чадър с пожелание да я пази от вътрешнополитически бури, „защото най-важен е мирът у дома".

На свой ред българският правосъден министър заяви, че заедно с партньорите ни от Триото Председателства - Естония, България и Австрия, ще продължим в дух на приемственост и последователност политиките на Европейския съюз в област Правосъдие. „Ще търсим точния баланс за намирането на конструктивни и работещи решения", каза още тя. И припомни, че от ключово значение за България и за предстоящото председателство е осигуряването на ефективно, бързо и справедливо правосъдие по граждански и наказателни дела, основано на взаимното доверие в правните системи на държавите членки.
Като основен приоритет министър Цачева открои изграждането на Службата на Европейския прокурор.
В тази връзка по-рано днес тя се срещна с италианския си колега Адреа Орландо от когото потърси подкрепа за разширяването на обхвата на европейската прокурорска служба, както и за постигане на общ подход по регламента Брюксел IIA.

Представяйки другите приоритетите на България за предстоящото председателство, министър Цачева акцентира върху провеждането на преговори с Европейския парламент по предложенията, свързани с усъвършенстването на механизма за обмен на информация за съдимост на граждани на трети държави, борбата с изпирането на пари, взаимното признаване на решения за обезпечаване и конфискация, както и по Регламента за агенцията Евроюст.

В нашия фокус ще бъдат също предложенията за Регламент относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца, Директива относно рамки за превантивно преструктуриране, предоставяне на втори шанс и мерки за повишаване на ефективността на процедурите за преструктуриране, несъстоятелност и опрощаване на задължения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.