• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Край на луксозните автомобили, яхти, вертолети и самолети по Програмата за развитие на селските райони

Край на луксозните автомобили, яхти, вертолети и самолети по Програмата за развитие на селските райони

/КРОСС/За предишния период са финансирани около 73 проекта за луксозни автомобили, яхти, вертолети и самолети по мярка 311 за транспортна инфраструктура по Програмата за развитие на селските райони. Това заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков след участие в дискусия в НДК за проблемите на българското производство на храни.

Част от тях са закупени, най-вече автомобили, но ние взехме решение на УС на Фонд "Земеделие" да не участват повече такива проекти с луксозни возила, каза министърът. ЕК няма да признае и тези средства, които са вече изразходвани. Всички такива проекти ще отпаднат, потвърди Греков. ЕК след направената проверка ще реши дали средствата за тези возила да се връщат или не, а занапред парите по тези проекти ще бъдат пренасочени към същата мярка, увери той. 

Министър Греков няма информация за незаконните сечища в Рила и за някакви нерегламентирани плащания, той призова, който има такава информация да я представи на ведомството му. "Никой пред мен не е представил този въпрос, повтори министърът и смята, че в земеделската комисия в НС ще има изслушвания по скандала. Проверката, която се направи, сочи, че това не е незаконна сеч", каза той.

До този момент по програмата за развитието на селските райони няма спрени средства. Това обяви на пресконференция министърът на земеделието и храните Димитър Греков.
Греков обясни, че от стартирането на програмата до момента са направени 4 одита. Тези средства, за които се говори в публичното пространство, че ще бъдат загубени, категорично няма да се случи, подчерта земеделският министър.

Проверките на ЕК са за периода 2010-2013 г. Искаме да измием онзи срам от лицето българско, който предишните управляващи са направили, така че да не се изгуби и 1 евро за българските земеделски производители, поясни още Греков.

В Северозападна България язовирите, които са прелели са общинска собственост и на Министерството на околната среда, при другите - собственост на "Напоителни системи" преливане няма, отбеляза министърът в отговор на въпрос. Преди около два месеца имаше подадена информация за Ружинци, за дига, която беше пред скъсване, взехме мерки, отпуснати са необходимите средства и ремонтът бе приключен преди две седмици, каза той. Нямаме сведения за диги под риск, категоричен е Греков. Можем да бъдем спокойни, дори очакваме още повече валежи, защото те са необходими за българското земеделие и за някои язовири, които са под критичното необходимо ниво, каза той.

Смело мога да кажа, че с българските храни, които се произвеждат у нас можем да предпазим гражданите си от такива, в които има съставки на ГМО, отговори министърът на друг въпрос.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Планираните луксозни предмети показват парвенюшката природа на сегашните връзкари. Да харчиш по такъв начин средства от данъкопатци, макар и европейски, е позорно, и би трябвало да се пресече в самото начало когато проектите са били още в български ръце. Вината е на тези, които са одобрявали проектите, но и те изглежда са такива.

25.04.2014 12:23:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.