• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Меси стана първият с 400 гола в испанската Примера

Меси стана първият с 400 гола в испанската Примера

/КРОСС/ Лионел Меси достигна своя гол номер 400 в Ла Лига и стана първият футболист, достигнал тази кота. Това стана по време на рутинната победа на Барселона с 3:0 над намиращия се в долната половина на класирането Ейбар.

Меси и неговият уругвайски партньор в атаката Луис Суарес бяха в основата на победата, а Фелипе Коутиньо се отличи с две асистенции. Първият гол падна още в 19-ата минута чрез Суарес, който получи пас от бразилеца.

Баските стартираха с амбицията да върнат гола още в самото начало на втората част, но бяха наказани от Меси, който се възползва от чудесната комбинация със Суарес. Аржентинецът получи топката пред двама бранители, но с рязкото си дърпане на ляно успя да си отвори ъгъл и простреля вратаря на гостите Асиер Риесго.

В 58-ата минута дойде ред на поредната чудесна атака с участието на Коутиньо, който комбинира със Суарес. Уругваецът върна с пета към Меси, но вратарят Риесго спаси удара му с вещина. Но минута по-късно дойде и третото попадение във вратата на Ейбар, отново дело на Суарес. Той реагира светкавично при странично хвърляне и от наказателното поле простреля вратата на гостите за трети път.

В друг двубой Реал (Мадрид) спечели труден и драматичен успех с 2:1 при гостуването си срещу Бетис в двубой от 19-ия кръг в испанския шампионат.

В 13-ата минута гостите поведоха в резултата след точен удар на хърватина Лука Модрич в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Пау Лопес. Попадението беше прегледано от главния съдия Алехандро Гонсалес заради съмнения за засада на Карим Бензема в самото начало на атаката на "белите".
В самия край на първата част френският нападател Бензема получи контузия и след почивката беше заменен от Кристо Гонсалес.

Бетис натисна своя противник, но не успя да достигне до изравнително попадение още в първите минути на второто полувреме. С търпелива игра в атака "зелено-белите" достигнаха до иравняване в 67-ата минута. Серхио Каналес беше изведен отлично от Джовани Ло Селсо и технично преодоля вратаря Кейлор Навас, разписвайки се във вратата на европейския клубен шампион. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но главният рефер Гонсалес призна гола след консултация с видео асистент съдията.

В 88-ата минута Дани Себайос от фаул се разписа за 2:1 в полза на "белите". Бившият футболист на Бетис показа уважението си към отбора от Андалусия и не се зарадва при попадението.

След минималния си успех столичани са на четвърто място в класирането с актив от 33 точки, докато Бетис заема седмата позиция в Примера дивисион с 26 спечелени точки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.