• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Открит летателен ден на летище Долна Митрополия

 Открит летателен ден на летище Долна Митрополия

/КРОСС/ На 12 април 2019 г. Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски" ще бъде домакин на открит летателен ден по повод 40-ата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката. Той ще започне в 10:30 ч. с тържествена церемония. В 11.00 ч. е началото на летателната програма със самолети „Pilatus" - 9М и L-39 „Albatros".

От 11.00 ч. до 13.00 ч. ще се проведе статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Гостите ще имат възможност да разгледат и да се запознаят с летателните характеристики на самолети L-29, „Pilatus" - 9М и тренировъчния самолет L-39 „Albatros". Ще бъдат представени специализирани средства за противовъздушна отбрана - транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина. Ще могат да разгледат противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС" и неговото специално оборудване. Ще бъдат представени и различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

На празника ще гостуват учениците от 9-ти и 10-ти клас на СУ „Евлоги Георгиев" - гр. Тръстеник, СУ „Христо Смирненски" - гр. Гулянци и СУ „Асен Златаров" - с. Гиген, област Плевен, в които се води учебна програма от Военните окръжия с участието на военнослужещи от авиобазата. Многобройни са групите от детски градини и училища от градовете Плевен, Ловеч, Долна Митрополия и Тетевен, заявили желание да гостуват на военните пилоти. Последователи на професията на военния пилот вече не липсват. В СУ „Христо Смирненски" гр. Плевен отскоро е сформиран клуб „Млад астроном". Неговите членове от петите класове с нетърпение очакват 12 април, за да посетят летище Долна Митрополия и да се докоснат до авиацията.

Вратите за посетители ще бъдат отворени от 10.00 ч. до 13.00 ч. Пропускателният режим ще се осъществява през контролно-пропускателния пункт от източната страна на летище Долна Митрополия (преди кръстовището в посока Плевен - Гулянци).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.