• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Tesla стартира производството на Model 3 от юли

Tesla стартира производството на Model 3 от юли

/КРОСС/Производителят на електрически автомобили Tesla държи на своя амбициозен график за планираната атака си срещу масовия пазар. Той е напът да стартира производството на първия си електрически автомобил за средната класа през юли, обяви компанията на технологичния милиардер Илон Мъск след края на борсовата сесия в сряда. Очаква се през септември Model 3 да мине в серийно производство, предава Bloomberg.

С първата електрическа кола на Tesla, която с цена от около 35 000 долара се ориентира към широката маса, Мъск поема висок риск. С помощта на Model 3 годишната продукция трябва да се покачи до 500 000 броя до 2018 г., а до 2020 г. до 1 млн. коли. През миналата година компанията произведе 84 000 автомобила. Tesla отчете, че има 373 000 предварителни заявки за Model 3 към май, откогато са последните данни.

За да изпълни амбициозните си цели, Мъск инвестира сериозна сума, което вкарва компанията му в зоната на загубите. На годишна база обаче загубата през четвъртото тримесечие спада от 320,4 млн. долара до 121,3 млн. долара. Приходите пък се покачват изненадващо силно с 88% до 2,3 млрд. долара. На пазара данните и поддържането на плана за производството на Model 3 се приеха добре, а акциите на компанията поскъпнаха в следборсовата сесия с до 3 на тасто.

Колко големи са надеждите на инвеститорите доказва и фактът, че от началото на годината книжата са поскъпнали с почти 30%.

В данните за тримесечието за първи път влизат и приходите на придобита през ноември компания за екологично електричество SolarCity. От миналата година фирмата предлага устройства за складиране на електричество за домакинства и предприятия.

Мъск обещава на инвеститорите да изгради първия напълно интегриран и устойчив енергиен концерн в света. Важна част от дългосрочната стратегия е и огромната фабрика за батерии Gigafactory в Невада, която отвори врати през лятото. През януари там започна производството на клетките, а проектът е ключът към производството на електрически коли в голям мащаб за масовия пазар.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.