• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Могерини: Появата на военен център не е първа стъпка към европейска армия

Могерини: Появата на военен център не е първа стъпка към европейска армия

/КРОСС/ Създаването на Център за военно планиране и управление на задгранични невоенни операции на ЕС не е стъпка към създаването на европейска армия. Това заяви върховният представител на Съюза по външна политика и сигурност Федерика Могерини, предаде БГНЕС.

„Днес очакваме политическо споразумение по създаването на Център за военно планиране и управление. Това не е стъпка към армия на ЕС, макар че мнозина ще направят такива предположения", каза тя. По думите й създаването на подобна структура разширява възможностите на Евросъюза по отношение на изпълнението на задгранични мисии.

В момента ЕС изпълнява три невоенни мисии - в Сомалия, Мали и Централноафриканската република. Това са операции на европейски военни в трети страни за обучение на местен военен персонал.

В своето изказване Могерини изрази и солидарността на ЕС с Южне Корея, пред лицето на заплахата КНДР, чиито действия представляват „сериозни предизвикателства за мира".

Днес Пхенян извърши нови изстрелвания на ракети, които според Япония са били четири на брой, регистрирани по западното крайбрежие на страната. Те са преминали разстояние от около 1000 км.

„Тези събития още веднъж потвърждават, че ЕС трябва да остане важен източник на сигурност в света", каза Могерини.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С център само не става. Трябват банки, счетоводство, деловодство, комисии, делегации, секретариат, писари, стенографи, прессекретариат, помощни служби, началници на кабинети, бюджет и т.н. Каква армия без тези служби преди да се почне нещо.

08.03.2017 00:47:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.