• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Московски: Изграждането на тол-системата е едно от най-важните неща, които трябва да се случат

Московски: Изграждането на тол-системата е едно от най-важните неща, които трябва да се случат

/КРОСС/ Тол-системата е едно от най-важните неща, които трябва да се случат в сектор "Транспорт". Това каза след заседание на Министерски съвет министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от news.bg.
Днес в 17 часа се очаква да бъдат отворени 6-те оферти за изграждането на тол-системата у нас.

Изграждането на системата за таксуване на тежкотоварни автомобили се бави близо две години заради обжалвания на процедурата. Очаква се с въвеждането ѝ товарните автомобили, които преминават транзитно през страната, да заплащат по-високи такси, а винетките за леки автомобили да запазят цената си. Така, който ползва повече, ще плаща и по-скъпо.

Министър Московски заяви, че по време на заседанието са обсъдили какво очакват в следващите дни.
"Дай Боже всичко да е успешно", посочи Московски.

Паралелно с провеждането на обществената поръчка, в случай че отново има обжалване, от Агенция "Пътна инфраструктура" изразиха готовност, ако не се стартира реализирането на проекта по така зададената процедура с обществена поръчка, да изготвят резервен вариант. Той предвижда държавата да възложи на държавна компания - в случая на "Автомагистрали" към АПИ да започне самото изграждане.

"Би трябвало да сме оптимисти и за двата варианта. Това е едно от най-важните неща, които трябва да се случат въобще в сектор транспорт.

Докато не стане справедливо таксуването по пътната инфраструктура, ще бъде дебалансиран целият транспорт в България", коментира още министър Московски.

Той обясни още, че по ОП "Транспорт" за два проекта се разширява обхватът. Единият е по техническа помощ, свързан с меморандума за транспорт с Македония.

"Там се разширява обхватът на техническата помощ за проектиране на жп линията София-Перник-Радомир-Гюешево", каза Московски.

По думите му няма точна справка колко ще струва, но след месец ще се възложи проектирането на техническо ниво.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не звучи убедително. Чрез ТОЛ системата ще видите как бедните ще плащат за богатите. Нещо, което с винетките е малко по-трудно. Значи само правозни средства над 3,5 тона ще плащат, но те обслужват най-вече хората - транспорт (София-Варна), храни, горива, отопление. Тези такси естествено ще се платят от превозвачите, но ще се начисляват в крайните цени, които ще плащаме всички ние. Кой основно използва пътищата и няма да плаща, т.к. останалите освен тези над 3.5 тона няма да плащат - богатите и тук таме и някой по-беден, но ще плащат и тези, които нямат коли, не ходят никъде, т.к. нямат пари. И баба Гицка от Гинци ще плаща, за да може Пеевски да се вози безплатно. Това е абсурдът на тази ТОЛ система, която е толкова хвалена.

16.08.2017 14:54:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.