• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Московски: Ако не се намери концесионер за летище Пловдив, то ще затвори

Московски: Ако не се намери концесионер за летище Пловдив, то ще затвори

/КРОСС/Летище Пловдив предстои да бъде дадено на концесия, а концесионера ще бъдат предоставени възможно най-облекчени условия.

Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски в Китай, дни след ситуацията с инцидентното кацане на самолет на аеропорта, който е принуден да затваря врати през нощта.

Министър Московски обясни, че министерството няма право да финансира летището, защото е търговско дружество и да се самоиздържа.

Ако не се намери концесионер за летище Пловдив, има реална опасност то да затвори, каза още транспортният министър.

Ивайло Московски коментира и проекта за влака стрела Пекин-София.

Според него той трудно би се осъществил, защото трасето предполага преминаване през много държави, които имат и междудържавни проблеми. Московски все пак се надява да се намери решение и проектът да се случи. В българския участък този влак би могъл да се движи с 200 км в час, уточни транспортният министър.

Днес цялата българска делегация, която е на посещение в Китай за срещата на ЦИЕ 16+1, начело с премиера и водените от него 7 министри, се качиха на влак-стрела по направлението Суджоу-Шанхай. Разстоянието е малко под 100 км и железницата не може да развие пълната си скорост. Средната скорост на влака е 300 км/ч, а разстоянието Суджоу-Шанхай се изминава за 20 мин. Пътуването с влака се води част от програмата на четвъртата среща на ЦИЕ 16+1. Заради качването на всички делегации Суджоу беше въвел извънредни мерки за сигурност. Всички журналисти и дори министри минаваха през двойно проверки, а навсякъде по улиците на Суджоу е разположена полиция, която да осигури спокойно преминаване на делегациите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като е търговско дружество защо е на един бюджет с ГВД? Защо не му се връщат средствата от освободените държавни полети(военни, гражданска защита, отряд 28 и др.?

25.11.2015 15:01:19

Анонимен

Защо тогава всички такси не се плащат само на Летище П-в???????

25.11.2015 14:46:22

Анонимен

МИ ЗА КВО СИ СЛОЖЕН ТОГАВА БЕ, ЦИГАНИН ПЛЕВЕНСКИ

25.11.2015 14:15:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.