• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Русия отбелязва Деня на победата с парад

Русия отбелязва Деня на победата с парад

/КРОСС/На 9 май се отбелязва годишнината от края на Втората световна война. Денят на победата е официален празник в Русия и в бившите съветски републики. Днес, когато се навършват 73 години от окончателната капитулация на хитлеристка Германия, за тържествения парад в Москва са предвидени над 8 милиона евро, включително и за разчистване на облаците в небето.

У нас за трета поредна година ще марширува „Безсмъртният полк", в който ветерани от войните, близки и роднини на загиналите в антифашистката борба напомнят за тях, носейки техни снимки.

През май 1945 година с подписване на капитулацията на нацистка Германия, завършва Втората световна война. В нея участват над 50 държави, а военните действия се водят на териториите на 40 държави на различни континенти. Загиват приблизително 57 милиона души. България също дава десетки хиляди жертви.

В Русия 73-та годишнина от края на Втората световна война ще бъде отбелязана в 27 града. Гвоздеят в празненствата ще бъде парадът на Червения площад в Москва. 13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и вертолети ще вземат участие в парада в Москва по повод 9 май - деня на победата. Според руските медии очакването е това да бъде най-мащабният парад, правен в Москва.

От руското министерство на отбраната съобщават, че са се погрижили да разчистят небето от облаци, така че метеорологичните условия да не пречат за провеждането на парада.

Очаква се той да започне в 10.00 часа московско време с внасянето руския трибагреник и знамето на победата. Парадът ще приключи с авиационно шоу с участието на 75 самолета, в това число и дроновете "Корсар" и "Катран".

Най-новите многофункционални изтребители от пето поколение изтребители Су-57 за първи път ще полетят в небето над Москва. На парада ще прелетят и авиационни групи за висш пилотаж, а краят ще бъде сложен с представление на СУ-25, които ще изрисуват руския флаг в небето над Червения площад.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

и аз българин

Да абсолютно си прав едни и същи хора разпалиха 1 и 2 св.война и френската и руската революция но затова трябва да се чете много .А ве да се пише глупости. Да и 3 -тета същите ще я запалят .Но се надявам че Божия гняв ще бъде много голям този път. И Бог да пази България!

09.05.2018 15:05:00

Един българин

Как не разбрахте за толкова години, че войната я разпали същото задкулисие, което разпали и първата и организира т.на. руска революция. Те издигнаха Хитлер, за да довърши това, което остана несвършено, а именно разрушаването на Русия. Обявиха му уж война, за да го държат в шах и да е послушен, а започнаха да воюват с него истинкси едва след като стана ясно че Русия печели войната.

09.05.2018 10:26:18

Анонимен

Затова госпожо честваме деня на кюмюра1

09.05.2018 09:29:00

една българка

Само българският невеж и дебилен народ ли не разбра, че Хитлер и Сталин запалиха война, в която загина света. Хитлер избиваше евреите, а Сталин собствения си народ. Изверги.

09.05.2018 09:27:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.