• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

СДВР: Целият наличен състав ще следи за реда по време на баловете

СДВР: Целият наличен състав ще следи за реда по време на баловете

/КРОСС/ Целият наличен униформен и оперативен състав ще бъде ангажиран във връзка с обезпечаването на мероприятията. Това заяви комисар Борислав Муеров - началник на отдел „Охранителна полиция" в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР), по време на брифинг, свързан с предприетите мерки за охрана на обществения ред и организацията на движение по време на абитуриентските балове.

„В СДВР предварително сме създали необходимата организация, като сме провели предварителни срещи с училищните ръководства на всички училища. Взели сме всички превантивни мерки с управители на заведения, където ще има организирано посещение, както с отговорниците на охранителни фирми, които обезпечават училищата и увеселителните заведения", поясни комисар Муеров.

Той подчерта, че според заявките 124 училища в София ще имат абитуриентски балове, а столицата ще бъде разделена на 4 оперативни района. „Първият оперативен район ще бъде около храм-паметника „Св. Александър Невски" и прилежащата територия. Там ще бъдат екипи на „Пътна полиция", моторизирано звено „Сигма" и „Оперативно обезпечаване".

Вторият оперативен район ще включва маршрутите на придвижване, съгласно заявеното от училищните ръководства за периода от 23 до 30 май. Най-голямо натоварване ще има от 23 до 28 май", поясни комисар Муеров. По думите му третият и четвъртият оперативен район са територията около училищата и заведенията. „Като основни маршрути по съпровод на абитуриенти ще бъдат булевардите „Тодор Александров", „Сливница", „Цариградско шосе", „България", „Княгиня Мария Луиза", „Илиянско шосе", „Цар Борис III", „Александър Малинов", „Владимир Вазов" и „Ломско шосе", изброи комисар Муеров.

На територията на столицата ще бъдат създадени и мобилни групи, които да следят за употреба на пиротехнически изделия. „Те се делят на два класа. Клас I - свободно се продава на пазара. Клас II -може да се използва само от професионално обучени специалисти. Независимо, че се изделията от Клас I се продават свободно, същите са забранени за употреба на места като градски транспорт, МПС, молитвени домове, храмове, лечебни заведения, училища", разясни още Муеров и подчерта, въпреки употребата им на свободен режим, нарушителите ще бъдат санкционирани, ако се използват на такива места.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.