• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

В. Найденов: Brexit почива на сериозни материални интереси

В. Найденов: Brexit почива на сериозни материални интереси

/КРОСС/ Важно е кой ще защити решението на британците на референдума, след като има голямо разминаване между съотношението на силите в британския парламент, където повечето партии са "за" оставане в ЕС и решението на британците, каза журналистът Валери Найденов в интервю за БНР: Първите 12 партии са за оставането, начело с водещата - на консерваторите, която има мнозинство в британския парламент. Едва тринадесетата - UKIP на Найджъл Фараж, е за напускане на Европейския съюз.

Според журналиста ще има натиск британският премиер да не подава оставка.

По думите му решението на британците не е емоционална реакция, а нещо, което почива на сериозни материални интереси. Британия никога не прави емоционални ходове в своята история. Ако има държава, която винаги се е водила от студен и хладнокръвен анализ на собствения си интерес, това е Великобритания, коментира Валери Найденов.

Той даде за пример външната търговия на Великобритания в момента: Делът на търговията с Европейския съюз напоследък много намалява и в момента е 45 на сто, с останалия свят е 55 на сто. Вече натежава останалия свят, а членството в ЕС пречи. Дефицитът в тази търговия за Британия е вече 68 милиарда с ЕС, докато с останалия свят е на позитивен баланс с 31 милиарда. Като добавим и ужаса с този наплив на мигранти - нормалното за Британия десетилетия наред е 30-50 хиляди на година, миналата година вече 370 хиляди, около 180 хиляди идват главно от Източна Европа.

От 2008 година до днес жизненото равнище на британците е паднало с 10% и хората основателно свързват това с миграцията. Колкото повече евтин работен труд влиза, толкова повече падат заплатите, допълни Валери Найденов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.