• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Зам.-министър Нанков: АПИ не е отказвала независима експертиза на пътища

Зам.-министър Нанков: АПИ не е отказвала независима експертиза на пътища

/КРОСС/ Агенция „Пътна инфраструктура“ по никакъв повод не е отказвала достъп или информация по отношение на проверката на пътни участъци, която депутати от БСП поискаха да се инициира. Агенцията не е отказвала независима експертиза, има нормативи и процедури, които трябва да се спазват, дори от депутатите на БСП.

Това заяви на пресконференция днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по повод заявеното по-рано днес от представители на БСП. Нанков допълни, че в рамките на цял месец – от 30 май до 27 юни т.г., на 11-те народни представители от „БСП за България“, поискали информацията, беше предоставен пълният обем документация. Но никой от тях не се възползва.

По отношение на духовития коментар, че асфалт не се яде, а се краде, нека Свиленски да потвърди обвиненията си с факти. Но понеже може да прави само внушения и спекулации, нека малко почете и си припомни други обективни факти и обстоятелства, каза Николай Нанков. “За да не съм голословен като него, съм приготвил справка: 2007 г., управлява Тройната коалиция, първата година, когато стартират европейски фондове. По ОПРР 8 пътни отсечки, разпределени в 6 лота, 170 км са търгувани за малко над 113 млн. лв. Договорите са сключени през 2009 г., в края на мандата на Тройната коалиция. Прекратяват се от първото правителство „Борисов“. И за същите участъци, плюс нови 10 км добавени, търгувани 2010 и 2011 г. и сключени договори след това, при по-скъпи цени на асфалта, работната сила, инфлация и т.н. – 63 млн.лв. за над 180 км“, добави Нанков.

Иван Досев – член на Управителния съвет на АПИ, отбеляза, че агенцията е експертна структура и не е коректно името ѝ да се използва за правене на недостоверни внушения. По отношение на поисканата от народни представители от левицата технически справки той коментира, че е осигурен пълен достъп до тях -, обяснителни записки, количествени сметки, сертификати за вложени материали и др. Инж. Досев допълни, че ненужно е изхабен голям ресурс на АПИ за подготовка на огромен обем информация, която никой от поискалите я не я е използвал.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.