• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Какво може да очаква отбора на Наполи от новия си бранител Костас Манолас?

Какво може да очаква отбора на Наполи от новия си бранител Костас Манолас?

/КРОСС/ Определено може да се каже, че през последните няколко години един от най-големите съперници на Ювентус за титлата в италианската Серия А е именно тима на Наполи. След дългогодишни проблеми, отбора на Неапол все пак се върна в челото на класирането, като през последните пет сезона клуба от южна Италия записа цели три втори места в крайното класиране на шампионата. И въпреки, че атаката на тима винаги е била едно от ключовите оръжия на отбора, защитата на бившия клуб на Диего Армандо Марадона също има сериозен принос за успехите на тима.

До момента в защита сините разполагаха с един централен защитник от най-висока класа в лицето на Калиду Кулибали, като вече може да се каже, че те имат на разположение и още един такъв. Това е новото попълнение в центъра на отбраната на Наполи - Коста Манолас, който бе привлечен от отбора на Рома срещу сумата от 36 милиона евро. За самата сделка се разбра в края на месец Юни, като малко след това гръцкия защитник се разбра със сините и за личните си условия.

Преди обаче партенопеите да се преборят за подписа на талантливия бранител, с името му бяха спрягани отбори, като Ювентус и Арсенал. И все пак, трансфера му в Наполи стана факт и по този начин сложи край на петгодишния престой на Манолас в италианската столица, където той успя да се утвърди, като един от най-качествените защитници на апенините. "Гръцката мълния", както го наричат тифозите на Рома записа общо 156 мача за вълците, в които успя да се разпише 6 пъти, като единия от тези голове бе паметното му попадение с глава срещу Барса.

Именно в Рома гръцкия бранител показа основните си качества, които са умението да догонва по-бързи от него опоненти, както и да влиза в здрави единоборства с по-високи и едри нападатели. Но имайки предвид неговия ръст от 189 сантиметра и тегло от 83 килограма, не е изненада за никой, че той умее да игра добре във въздуха. Това, което обаче е по-скоро нетипично за висок бранител, като Манолас е бързината му, която си проличава най-вече, когато той успява да догони по-дребнички и повратливи съперници.

Това са и качествата, с които той ще се опита да помогне на Наполи в битката за титлата през следващия сезон. Според конкретните коефициенти за залагане, шанса на сините да грабнат големия трофей в Серия А е оценен на 7.00. През изминалия сезон тима на Наполи допусна 36 гола в своята врата, като остана на цели 11 точки зад лидера Ювентус, докато и двата показатели на отбора са по-лоши в сравнение със сезон 2017/2018. Вероятно затова и ръководството на партенопеите се е спряло на опитен и класен бранител, като Манолас.

В отбора от южната част на апенините пък гръка ще си партнира с Калиду Кулибали, за който се заговори, че има интерес от страна на Манчестър Юнайтед още прес месец Април тези година. И все пак, изглежда малко вероятно камерунеца да напусне, което означава, че с неговите много внушителни 195 сантиметра и 89 килограма, той би следвало да формира страхотен защитен тандем със своя нов гръцки колега.

И докато Кулибали е буквално кула в отбраната на Наполи, то по-бързия и не по-малко добър във въздуха Малонас ще донесе нужната доза допълнителна сигурност в защитата на тима. С наличието на бившия бранител на Рома в състава си, Карло Анчелоти реално ще разполага с един от най-добрите дефанзивни футболисти в калчото през последните няколко години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.