• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

До месец извеждат ромите от приюта в кв. "Победа"

До месец извеждат ромите от приюта в кв. "Победа"

Варна /КРОСС/ До месец да приключи извеждането на ромите от общинския приют - СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова" в квартал "Победа", които бяха настанени там след събарянето на незаконните им къщи в „Максуда". Тази цел си е поставила общинската администрация, каза зам.-кметът по здравеопазването и социалните въпроси д-р Лидия Маринова, предаде Moreto.net.
От момента, в който бяха настанени, бяха предупредени, че това е временно решение, защото не можем да ги оставим на улицата, особено малките деца. Направихме чрез нашите социални работници анкети сред всички пребиваващи в СУПЦ дали работят, откъде са, имат ли адресна регистрация във Варна, какви са възможностите им по-нататък.
Ще предложим най-вероятно помощ на всяко едно семейство, за да могат да си намерят квартира като начало и да платят първия наем от предплатата, защото това са социално слаби хора. Те трябва да си намерят подслон и да имат регистрация, защото иначе не могат и помощи да ползват, заяви Маринова.
По думите й идеята за извеждане и за оказване на начална подкрепа се е приела добре от пребиваващите в СУПЦ роми.
Започна извеждането на тези, които са си намерили квартири. До момента това са около 20 души. Има още 27 молби за извеждане и евентуално за помощи. На сесия на Общински съвет ще представим възможността да се подкрепи или не това предложение, за да не се получи така, че ние извеждаме тези хора и след това те остават на улицата. Ще им помогнем при намиране на квартири и при регистрацията. Помагаме на онези, които нямат документи, да им бъдат издадени такива, каза Лидия Маринова.
Припомняме, че в общинския приют бяха настанени общо 135 души от „Максуда". В "Победа" започнаха протести срещу настаняването на ромите в квартала.

Снимка: Булфото

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

янев

ТОВА СА АСОЦИАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ КОИТО НЕ ПОДЛЕЖЪТ НА ОЧОВЕЧАВАНЕ А И НЕ ИСКАТ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ В КАМЕНАР ИМ НАПРАВИХА НОВИ КЪЩИ И СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ВСИЧКО СТАНА СМЕТИЩЕ СЕГА ПАК ЛИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ИМ УСИГУРЯВА ЖИЛИЩА ЗА НАША СМЕТКА

05.09.2015 05:03:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.