• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Момчил Неков поиска гаранции за неправителствения сектор

Момчил Неков поиска гаранции за неправителствения сектор

/КРОСС/ Евродепутатът от БСП Момчил Неков поиска гаранции от кандидата за еврокомисар Тибор Наврачич, че няма да блокира програми и финансиране за неправителствени организации, след като встъпи в длъжност като комисар за образованието, културата, младежта и гражданството.

"Вие бяхте част от правителство, известно с недобронамереното си отношение към някои неправителствени организации, работещи в Унгария. Бих искал да знам дали като комисар ще подкрепите подобни политики, които биха могли да блокират европейски законодателни инициативи и средства, отпускани на неправителствени организации за проекти, насочени към насърчаване и укрепване на гражданските общества в страните от европейското семейство?", попита Неков по време на препитването на кандидата в Европейския парламент.

Наврачич е външен министър и бивш министър на правосъдието в два кабинета на Виктор Орбан, който беше обект на остри критики от страна на европейските институции за недемократичните практики, ограничаващи основните права, в това число и чрез промени в конституцията на Унгария.

Наврачич заяви, че е "напълно отворен към работата с неправителствени организации" и че те са неотменна част от политическия процес.

Той каза, че като правосъден министър е работил по няколко проекта с неправителствения сектор, включително по борбата с корупцията и за децата, жертви на престъпления.

Изслушването на Наврачич се проведе снощи в Брюксел пред парламентарните комисии по образование и култура, промишленост и изследвания и по петициите. Момчил Неков е член на първата.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.