• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Шампионското дерби в руската Премиер лига на живо по Mtel Sport 2

Шампионското дерби в руската Премиер лига на живо по Mtel Sport 2

/КРОСС/ АЗ Алкмаар и Витес ще определят новия носител на Купата на Холандия в неделя

Съдбата на три трофея ще се решава през уикенда в ефира на спортните канали на Мтел. Първият и вторият в руската Премиер лига влизат в решителен дуел за шампионската корона, а други два трофея - купата на Холандия по футбол и титлата от откритото първенство по тенис на Барселона - ще научат имената на новите си носители.

ЦСКА Москва посреща Спартак Москва в голямото дерби на Русия, което този път е с шампионски залог. ЦСКА е втори в класирането и изостава със 7 точки от лидера 5 кръга преди края. Всичко освен победа на ЦСКА на практика ще означава титла за гостите, каквато те не са печелили от 16 години.

И в двата отбора има българско присъствие. Георги Миланов е 2 гола през сезона за ЦСКА и не е далеч от топ реализатора на отбора Ласина Траоре, който се е отчел с 5. В отбора на Спартак Ивелин Попов, също има 2 попадения на своята сметка, а тактическото му израстване го превърна в един от важните играчи в състава на „червенобелите". Битката за руския футболен трон е в неделя от 17:00 часа и ще бъде предавана пряко по Mtel Sport 2.

Футболни емоции ще има и в другия край на Европа. Тазгодишният финал за купата на Холандия противопоставя отборите на АЗ Алкмаар и Витес. Двата отбора не направиха нищо запомнящо се в първенството и сега ще искат да променят това, спечелвайки престижния трофей. АЗ Алкмаар е
4-кратен носител на купата и със сигурност ще има психологическо предимство пред тима на Витес, който 3 пъти е стигал до финала, но трофеят продължава да му се изплъзва.

Витес обаче елиминира лидера в първенството Фейенорд по пътя към финала, докато най-сериозният тим, който АЗ отстрани, беше 8-мият в класирането Хееренвеен. Повод за самочувствие са и резултатите, които тимът от Арнем записа в двата шампионатни мача срещу своя съперник - победа и равенство. Кой ще пие понеделнишкото си кафе с трофей във витрината, ще разберете в неделя от 19:00 часа само по Mtel Sport 2.

През уикенда обаче не само футболът е на фокус. Откритото първенство по тенис на Барселона наближава своята решителна фаза. „Краля на клея" Рафаел Надал е устремен към своята десета титла на родна земя, но световният номер 1 Анди Мъри също иска да набере инерция преди наближаващите важни турнири. Полуфиналите на турнира са в събота от 14:30 и 17:00 часа, а финалът е в неделя от 17:00 часа, като и трите мача ще бъдат излъчени на живо в ефира на Mtel Sport 1.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.