• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

БСП внася вот на недоверие към правителството за сектор „Сигурност”

БСП внася вот на недоверие към правителството за сектор „Сигурност”

/КРОСС/ „Аз съм последният човек, който ще каже, че Бисер Петков е абсолютно освободен от отговорност.

Нищо подобно, той носи своята отговорност.

Но все още е нормално да му дадем още 2-3 месеца време, докато изпълни ангажиментите, които е поел. Ако не ги изпълни през октомври, тогава вече вотът на недоверие трябва да е в социалната сфера.

Но ние в момента искаме вот не в социалната сфера, а в сфера „Сигурност". Което не значи само МВР. Но там има огромен проблем, с МВР". Това каза в интервю за предаването „Неделя 150" зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев. „Ако започнем само с поръчковите убийства през последно време", допълни той.

По думите му, по този показател се връщаме години назад. Той посочи и конкретни примери от последните месеци.

Кутев коментира, че има проблем с незаконно притежаваното оръжие: „Незаконно оръжие много по-трудно се проследява, защото то може да се появи на абсолютно невероятни неща и то се използва безотговорно".

На въпрос, дали от БСП не искат вот на недоверие в сектор „Сигурност", за да остане назад успешното българско европредседателство, Кутев отговори: „Първо, успешното председателство е мит. Аз смятам, че това е доста неуспешно нещо, но това не е в този разговор. Има много доводи, защо това председателство не е успешно. Като например, Шенген, трудов пазар и т. н. Нищо не сме постигнали с него.

Но това е отделна тема. Така би казал всеки българин, на когото никога не са му крали колата. Така би казал всеки българин, на който не са му влизали в мазето. Никой не може да ме убеди, че при съвременната техника, ти не можеше да проследиш една открадната кола къде е отишла. Никой не може да ме убеди, че в сегашната техника, където всичко се знае, да се окаже, че ние не можем да хванем телефонните измамници.

Това е грешка на начина, по който се управлява системата. А пък този министър, лично, според мен, е абсолютно несъответен. Имали сме и добри и лоши министри на вътрешните работи. Но този е абсолютно изключение от всички правила.

Този, според мен, нито знае къде се намира, нито има намерение да научи". Той допусна, че не е сигурно, че вотът на недоверие няма да мине, защото, по думите му, в момента коалицията не е единна.

„Ако приемем, че няма да мине, което е по-вероятното към момента, това не означава обаче, че механизмът на вота на недоверие не работи. Напротив, той работи и той има за цел да фокусира определени проблеми на обществото, за да почнат да бъдат решавани", заяви още Антон Кутев.

БНР, „Неделя 150"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хе хе хе, БСП-клонинга на БКП недоволна от ДС-МВРо-клонинга на същата банда!

18.06.2018 02:17:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.