• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Атанас Зафиров: Действията на министъра на отбраната Ненчев са в ущърб на военните ни сили

Атанас Зафиров: Действията на министъра на отбраната Ненчев са в ущърб на военните ни сили

/КРОСС/ Нужно е да се понесе съответната отговорност„Действията на министъра на отбраната Ненчев са в ущърб на военните ни сили и затова е нужно да се понесе съответната отговорност". Това заяви народният представител от БСП - лява ългария Атанас Зафиров по БНТ. Той бе категоричен, че министърът дължи обяснение защо е скрил договорите за МИГ-овете. Според Атанас Зафиров най-важното е какви са последствията от това. „Последствията са, че пада нивото на подготовка на летците ни", коментира народният представител.

Три месеца след като бившият шеф на ВВС и новоизбран президент Румен Радев напусна армията заради катастрофалната политика на правителството към военновъздушните сили, прокуратурата се задейства и повдигна обвинения за това срещу военния министър Николай Ненчев. В сряда министърът в оставка беше обвинен, че е довел до колапс ВВС, като е скрил договори за ремонт на двигателите на МиГ-29, подписани с руската компания "РСК МиГ".

възможност да направят дори минималния брой летателни часове, което е престъпление по служба. "От това деяние са настъпили значителни вредни последици за армията - спаднал е през 2015 г. нальотът на пилотите от ВВС на 33 ч. за една година при установен в НАТО стандарт от 180 летателни часа за година или поне минимум 80 часа за година. Това е довело до опасност от допускане на тежки летателни инциденти поради разтренираност. Действията на министър Ненчев са довели до намаляване на броя на подготвения летателен състав и свръхнатоварване на летците, носещи бойно дежурство по Air Policing, и невъзможност за осигуряване на подготовката на млади летци на МиГ-29. Поради това е било и невъзможно да се поддържа необходимият брой подготвени летци", твърдят от прокуратурата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За какъв ущърб на ВС става въпрос, че не разбрах? Това се нарича национално предателство и няма друго наименование! национално предателство извършиха и ГЕРБ и останалите депутати които по един или друг начин са съдействали разрухата на Българската държава! Тук влиза и Костов и Първанов и редица други "политически гении" и национални предатели!

24.11.2016 13:55:37

Анонимен

Националните предатели - в затвора!

24.11.2016 11:33:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.