• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ВМА започва курсове за медици, които комуникират с агресивни пациенти

ВМА започва курсове за медици, които комуникират с агресивни пациенти

/КРОСС/ През септември във ВМА ще се провеждат курсове за комуникация с агресивни пациенти. Това каза Велислава Донкина от Центъра за психично здраве и превенция във ВМА, предава БНР.

Тя обясни, че ще бъдат преподавани елементи от психологията, която изучава появата на агресията. Когато пациентът изпитва болка или се чувства застрашен, той изпада в състояние на „регрес" и поведението му става като на дете, констатира тя. Затова и курсът е насочен към работа с хора в такова състояние, но и към самите лекари:

Става въпрос за два проблема. Единият е да можеш да разпознаеш този феномен, да го диагностицираш, да видиш конкретните маркери, които да ти дадат отговор за какво става въпрос, за да можеш да заемеш позиция, която ще ти помогне да интервенираш и която ще разреши и на теб, и на пациента да достигнете до конструктивен начин да преодолеете тази ситуация. Другият, за който рядко се говори, е свързан с това какво преживяване е всеки ден да се сблъскваш с такова нещо.

Агресията е обществен проблем и ескалира от години защото не са вземани мерки своевременно, сподели тя.

Човек трябва вътре в себе си да има този стопер, че не е възможно да направи нещо или не е допустимо да направи нещо. Ако стигаме дотам да го санкционираме, означава, че подобни правила - вътрешни и морални, не работят. Това е проблем на цялото общество.

Според Донкина, ако нямат механизъм за нормализиране на емоциите си, хората, които работят в стресова среда се капсулират и стават по-цинични и индиферентни. Затова те трябва да осъзнаят, че ставащото не е лично насочено срещу тях.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.