• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Нинова разкритикува отиващото си правителство (видео)

Нинова разкритикува отиващото си правителство (видео)

/КРОСС/ "Въпреки отчетите, въпреки хвалбите на сегашното управление на правителството на Бойко Борисов за икономически растеж и стабилност, у българския народ има усещане за нестабилност, несигурност и несправедливост. Ние заставаме на страната на този народ, който търси алтернатива, и ние сме призвани да го поведем и изведем там, където искаме да бъде България", заяви пред НС на БСП лидерът Корнелия Нинова.

Тя констатира, че светът днес иска промяна, започнала и у нас с победата на президентската двойка Радев-Йотова. "Нека да продължим по този път. Нека да дадем алтернативата и перспективата на народа си и да го уверим, че няма да го предадем по този път", каза още тя.

Нинова започна словото си с негативната оценка на БСП за управлението на ГЕРБ. "След две години управление на ГЕРБ, страната ни отново е изправена пред спиране на еврофондовете", констатира тя и предупреди, че целта е на евентуално следващо правителство на БСП да бъде приписано спирането на европарите. "Нека да се знае - ако това се случи, отговорността е на сегашното правителство", подчерта Нинова.

Тя отчете, че е налице намаление на чуждите инвестиции с 1,690 млрд. лв. и само в строителния бранш са закрити 954 фирми. В енергетиката изобилствало от противоречиви послания и действия. Ту сме насърчавали ВЕИ-та, ту не, ту сме наливали пари в АЕЦ "Белене", ту сме го спирали. В този важен сектор на българската икономика липсва стратегия, а в резултат на това всички важни енергийни проекти в региона са ни заобиколили", обобщи тя.

Крах и в социалната сфера открои Нинова - линията на бедност се е увеличила с 25 на сто, замразени са средствата за хората с увреждания, за гледане на деца до две години, помощите за бременност и раждане, за близнаци и първокласници, за безработица. Делът на бедните се е увеличил с 22 на сто. "Няма ефект от пенсионната реформа, а демографската катастрофа и бедността са най-големите предизвикателства след управлението на ГЕРБ", посочи Нинова.

"Законът за предучилищното и училищното образование ще остане черно петно в историята на образователната традиция. Реформата тръгна с грешки и недомислици, които ще плащат десетилетия деца и родители. В ход е обща политика за отнемане на държавното и общинско образование, и облагодетелстване на частното образование и издателите на учебници", очерта наследството в просветата Нинова. Тя отбеляза, че всичко това е довело до отпадане на много деца от училище. "Правителството на ГЕРБ показа, че науката, като фактор за растеж, не е важна", обобщи лидерът.

"На полето на външната политика отбелязахме най-грандиозния гаф в цялата ни история - саботажът на българската кандидатура за генерален секретар на ООН", каза още лидерът на столетницата.
"Оценката на БСП е несправяне с бежанската криза, последователно и целеносочено изостряне на отношенията с Русия, а в сферата на сигурността - политическа намеса в службите. Намаляването на престъпността се отчита само в отчетите на МВР, но не и сред хората, заяви още Нинова. Към негативните резултати по сектори тя прибави и тези в земеделието, където обемът на родна продукция е намалял с 14,3 %. Спря се процесът на децентрализация, увеличиха се регионалните различия, не стартира програмата за подкрепа на Северозапада. Правителството спря програмата региони в растеж, изреди още Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нинова проявява неоправдан оптимизъм с думите отиващо си правителство. ББ няма и намерение да спре да управлява, нито РБ. Те знаят, че няма нужда да бъдат избирани.

23.01.2017 12:28:43

Анонимен

Та нали точно при вашите съсипителни за България вземания на властта избуяха онези, които унищожиха държавността и направиха правосъдната система за посмешище! Да, сетихте се, "другарко", става дума за мутрите, които ви служат добре и днес! И имаш сурат да говориш за "съсипване на държавността"?!А кое разбираш под служене на "чужди интереси", "др." Нинова - това ли, че яростно се грижите повече за руските геополитически интереси, отколкото за българските национални интереси?! Ей, лицемерна "другарко", я вземи та агитирай синчето си да отиде от Вашингтон в Москва, накъдето се кланяте всеки ден?!

22.01.2017 07:09:26

Анонимен

Комунисти и морал, несъвместими неща са това.

21.01.2017 17:11:49

Анонимен

Управлението на Жан къде върна България ма другарко,ми на правешкия каскет,ми на съветската ушанка Луканов,ми на триглавата ламя ма другарко,това все движение напред ли беше ма другарко.

21.01.2017 17:09:12

Анонимен

Комунистите са огладняли страшно. Особено Таско Ерменков и Бойчев. Внимавайте за кого ще гласуват родителите ви. Пазете България от червената сган, която наднича зад рамото на Радев.

21.01.2017 17:08:57

Анонимен

Замириса ви на властчица и лежерни кражбички,и току виж зачервихте и навирихте гребенЯ,досущ герести петли!Една я мислите,стрино,но друго ще стане...да зна"ш!Ще ти останат само злачните цАлувчици с Радевой РумЯн,и неговий надзирател-Йотовная Иличяна!Ну,ты,дерзай Курнелачка!До концем победай!

21.01.2017 17:05:34

Анонимен

Защо сме толкова бедни? Ами първо, защото и при бай Тошо пак си бяхме най-бедните в Европа и СИВ. Второ, защото в последните 26 години ни ограбиха няколко пъти - Луканов, Виденов (най-вече Румен Гечев), Иван Костов, Симеон Сакскобурготски, Станишев и Доган, Пеевски и Орешарски.

21.01.2017 17:03:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.