• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Корнелия Нинова: Лъжа е, че е имало договорка за субсидията

Корнелия Нинова: Лъжа е, че е имало договорка за субсидията

/КРОСС/ „Споделената от г-н Карадайъ информация, че аз и премиерът Борисов сме договаряли субсидията е лъжа. Интересно ми е защо ДПС правят това, след като знаят, че нито съм се срещала, нито съм говорила по телефона, нито съм договаряла с г-н Борисов такова нещо". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание. По думите й мотивацията за такова изявление е, от една страна, че това е опит ДПС да прикрият вече известния и за децата факт, че те участват в това управление и да прехвърлят някаква коалиция между БСП и ГЕРБ, за да замаскират своето участие. „Второ - на ДПС им е удобно статуквото - партиите да се финансират задкулисно, за да може бизнес, лобита и мафията да диктуват политиката", категорична беше тя.
„Нашата позиция винаги е била ясна и открита - един лев субсидия за партиите е убийство на опозицията, посегателство върху плурализма и многопартийната система в България", припомни Нинова. Тя акцентира още, че отварянето на безконтролно финансиране от бизнеса е намеса на икономически интереси и лобита в политиката.
„Ние поканихме всички партии на официални разговори преди да започне процедурата по Бюджета, за да намерим разумно решение", припомни още председателят на левицата и уточни, че 11 лева е висок размер на субсидията и от левицата са търсили намаляване и общо решение, който да гарантира, че ще се работи спокойно и ще бъде затворена вратата бизнесът да диктува политиката. „Не получихме разбиране - внесохме си сами предложението, което ще гласуваме днес. Поискахме международна експертиза и подкрепа, през европейски и международни институции. Имаме писмо от ОССЕ, в което се осъждат последните промени в Изборния кодекс, осъжда се финансирането от фирми", подчерта Нинова. Тя добави, че в писмото има препоръки да се отменят измененията в законодателството изцяло.
„Нашата позиция е открита и принципна - разумно държавно финансиране на партиите, така че да се гарантира многопартийност, плурализъм, нормална функциониране на демокрацията", заключи Нинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.