• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Нинова: Речта на Радев беше достойна

Нинова: Речта на Радев беше достойна

/КРОСС/Речта на Румен Радев беше достойна реч, на достоен президент, за мен ще се запомни социалната чувствителност на държавния глава. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с първата реч на новоизбрания президент Румен Радев, след като той положи клетва, предаде репортер на "КРОСС".

„В частта за вътрешната политика той очерта реалните проблеми пред народа ни. Не пред отделна политическа сила, а това, което вълнува хората ни и проблемите, пред които те са изправени - бедност, несправедливост, здравеопазване, образование, реална икономика. В частта за външна политика той показа, че членството ни в ЕС и НАТО е безспорен избор за България ,но че трябва да се води балансирана външна политика, която да възстанови и отношенията ни с Русия, и на Изток", заяви Нинова.

Позовавайки се на това, че познавам качествата на Румен Радев, няма никакъв риск, винаги в центъра на мислите и действията си е поставял България и националния интерес. Дайте му време и съдете за него по делата. Ще видите, че наистина България има достоен държавен глава. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с речта на новоизбрания президент ген. Румен Радев.

На въпрос какво предстои оттук нататък и дали БСП ще се намеси в служебното правителство, Нинова отговори: „Отново потвърждавам позицията на БСП. Не предлагаме служебни министри и няма да участваме в служебен кабинет и това е въпрос на принцип и на демокрация. Не може една партия, която е подкрепила, издигнала г-н Радев да казва на държавен глава на цял народ какво да прави и как да го прави. Възстановяваме нормалността в държавата - разделение на институциите и всеки да си поеме отговорност", коментира Нинова. Попитана дали може Радев сам да се справи със съставянето на служебен кабинет, Нинова заяви, че познава новоизбрания президент и изрази вяра, че той ще се справи възможно най-добре.

„Ще има един професионален служебен кабинет от хора родолюбци, почтени, честни. Вярвам, че ще направи това, просто защото познавам президента", обясни лидерът на БСП и подчерта, че не се меси в тези неща. „Дадохме отрицателна оценка на мандата на г-н Плевнелиев и това е политическа оценка .Не бива в това да се вижда унижение към него персонално. Мандатът на г-н Плевнелиев беше провал за президентската институция", каза Нинова и подчерта, че това от ГЕРБ могат да го приемат като политическа оценка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Предполагам, имате в предвид Иво Христов - ЖУРНАЛИСТА, а не проф. Иво Христов?

19.01.2017 17:45:58

Анонимен

Оказва се, че през 2003-2004 г. Иво Христов е шеф на телевизия ББТ, впоследствие придобита от Цветан Василев. В свои публични позиции Христов неведнъж е изразявал мнението, че както ББТ, така и ТВ7, в която обвиненият за източването на КТБ бивш банкер наля 300 млн. лева от парите на вложителите, са били политически, а не икономически унищожени, независимо от пирамидалната структура на банката и липсата на всякакви обезпечения на тези дългове. Нещо повече – и Христов, и съпругата му Галя Горанова са свързани пряко с Николай Малинов – бивш издател на вестник „Дума“, настоящ председател на движение „Русофили“ и лице на проекта „Руски дневник“ в България, в който сайт работи самата Горанова. Двамата са редовни участници на организираните от Малинов кръгли маси, на които се обсъжда медийното присъствие на Русия в България. Николай Малинов обаче е добре известен с връзките си с Цветан Василев, както и с руския олигарх Константин Малофеев. След фалита на КТБ тримата направиха серия неуспешни опити за влизане в управлението на ТВ7, като целта беше повече от прозрачна – да се отпишат дълговете от 300 млн. лева за сметка на Фонда за гарантиране на влоговете, а телевизията да бъде рестартирана. Тази схема не успя, както не успя и опитът на Малинов да регистрира нова телевизия, но с програмната схема на ТВ7. Отделно от това руският олигарх и Василев стартираха в началото на 2015 г. и операция, в резултат на която белгиецът с руски паспорт Пиер Луврие – подставено лице на Василев, получи активи за над 900 млн. евро само срещу 1 евро. Тази сделка включваше някои от най-ценните предприятия, придобити с парите на вложителите в КТБ, а именно „Дунарит“, „Авионамс“, НУРТС, БТК, както и телевизия ТВ7. Няколко месеца по-късно обаче Луврие се оттегли и върна фирмите на Василев, след като стана ясно, че целта на двамата е била да отклонят дружествата от масата на несъстоятелността на КТБ, а не да възстановят пари в банката. Предвид близостта на Иво Христов с Николай Малинов не е странна публичната позиция, която заемат Христов и съпругата му Галя Горанова, работеща през 2014-2015 г. във вестник „Сега“ на газовия бизнесмен Сашо Дончев. Макар че двамата пишат основно във форума на „Солидарна България“, де факто ясно личи стремежът им да бъдат защитници на издирвания от Интерпол Василев, игнорирайки безспорните доказателства за множеството фирми бушони на банкера, в които са потънали повече от 5 млрд. лева от парите на депозантите. Може би причините да защитават Василев имат и своето друго обяснение, макар че публичните отчети на сдружението не дават повод за подобни съмнения. Неминуемо обаче въпросите към Иво Христов за връзките му с Николай Малинов и Цветан Василев не могат лесно да бъдат подминати и тепърва ще бъдат поставяни. Още повече че президентската институция не може да бъде място, чрез което един или друг скандален олигарх да се опитва да си осигури защита.

19.01.2017 11:34:05

Анонимен

ЗАТОВА ПЪК БСП НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМА КРИТИКИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОГАТО СЕ КРИТИКУВА МОСКВА

19.01.2017 11:29:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.