• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

България е фронтова държава, да се защитим, зове Бойко Ноев

България е фронтова държава, да се защитим, зове Бойко Ноев

/КРОСС/България е фронтова държава. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев, цитиран от БНР. По думите му България има отворен фронт към Турция и към Гърция.

Като процеси, към които трябва да се отнасяме с изключително внимание, Ноев посочи нестабилността, от която е обхваната Турция, както и нееднозначната политика на гръцките власти. Според него те негласно подкрепят протестиращите фермери, като биха искали да се възползват от гласа на България в Европейския съюз.

На нашите граници има проблеми, които дълги години няма да бъдат решени, прогнозира Ноев.

Той не изключва вариант границата на ЕС да се изнесе на Дунава. „Това е най-тъжният и най-черният сценарий за България. Има държави - възраждащи се империи, които не са заинтересовани България да бъде в ЕС", коментира военният министър.

Според Бойко Ноев трябва да започнем да мислим за немислимото и да признаем, че е възможно да възникне ситуация, в която нашите съюзници няма да могат или да искат да ни се притекат на помощ.
Затова и България трябва да се мобилизира като държава и общество, да спрем да се караме за детайлите, а спешно да защитим своята граница.

Да отиде армията на границата, както прие парламентът, не е пожелание, а трябва и логистика, подчерта Ноев.

България много внимателно трябва да търси своето място в препозиционирането, към което върви светът, предупреди още той.

Светът става все по-опасен. Отвсякъде възникват кризи и заплахи, но светът върви и към нов баланс и препозициониране, включително в ЕС. Мястото на ЕС в света ще бъде променено. Ставащото, според Бойко Ноев, с Великобритания е само една лястовица.

Бойко Ноев не е оптимист по отношение на южната ни съседка, тъй като според него няма съмнение, че Гърция ще отпадне от еврозоната. „Ще бъде провалена държава... Какво ще стане с гръцката държава и гръцкото общество никой не знае", допълни бившият военен министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Виновни били избирателите! Ако изборите решаваха нещо, то те щяха да бъдат забранени!!! Апропо - хайде като си смел, кажи за кого би гласувал??? За кой от всички, които са 25 г в тоя парламент? Щото са едни и същи (е, с други лица, но кукловодите са същите).

22.02.2016 02:07:05

Анонимен

За тези положения в страната сме виновни избирателите, че избираме такива политици, които съсипаха държавата и основно бълг. етнос. За съжаление и тези управници са същите, работят срещу българите и православието. Жалко,че нямаме смелост да гласуваме за правилните партии и хора!

21.02.2016 20:04:18

Анонимен

А кой, кой съсипа армията ни, и продължават да я съсипват ? Кой, кой събори кльона и каза че това било отживелица, а сега необходим ли ни е ? А кой, кой наряза ракетите ни от които някои имаха респект ? Няма смисъл да се задават въпроси защото всички знаем КОЙ, но те си мислят че няма да има възмездие, но то може и да има, ще видим.

21.02.2016 19:46:48

Анонимен

Пак ще пращаме посланици да молим Русия да ни освобождава! Интересното е от кого ще ни освобождава. Изглежда от нашите натовски съюзници Турция.

21.02.2016 19:07:44

Анонимен

Да, този говори верни неща, но и той участваше в унищожението на Армията ни! Лошото е, че без армия сме абсолютно беззащитни и безгласни. Като гледам накъде вървят нещата нищо чудно да бъдем прегазени, макар и безкръвно. Лошото е, че този път "агресора" Русия няма да ни помогне...

21.02.2016 17:09:13

Анонимен

Що така бе Ноев? Що така приказваш срещу нашите "съюзници". Нали по твое време ти и твоите "съветници" съсипахте армията. Не само съсипахте а унищожихте. За каква армия говориш за някакви две пехотни бригади и малко артилерия. За къде по напред?

21.02.2016 17:03:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.