• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Български шевици полетяха в небето

Български шевици полетяха в небето

/КРОСС/ За първи път бе направен скок във въздуха с народни носии, като по този начин бели ризи с шевици от Плевенския край се развяха високо в небето - на 3500 метра, за да покажат, че българското е навсякъде.

И както е казал народът, "ризата ми да се белее, перчемът ми да се ветрее".

Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова са създателките на проекта "Народни носии". Едната е завършила икономика, другата - право. Двете млади жени решават да излязат от рамките на всекидневието и, въпреки доброто си образование и професии, да скочат отвисоко - буквално и преносно, захващайки се с родолюбиво начинание - каузата "Народни носии". Те са омагьосани завинаги от българското, споделяйки мислите на великия Дан Колов: "Чувствам се силен, защото съм българин!"

В опита си да "заразят" обкръжението си с национална гордост, Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова изпълват "Народни носии" с ризи и блузи с автентична шевица, а идеята е да се обличат днес и сега навсякъде по света. Да бъдат с българина и българката във всекидневието, а не в музеите и скриновете. И това се оказа възможно. Показват го техните последователи.

В специален блог към сайта има статии за българските празници, обичаи и светци. Надежда и Теодора изповядват следното верую: "Ние следваме българското и то следва нас."

В стремежа си да помагат, те създават и сайта kantoratami.bg, с който помагат безплатно, като свързват хора и специалисти.
Трябва да си помагаме, да ценим културата и знанията си и да ги споделяме. Само така ще полети българският дух, убедени са младите дами.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.