• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Как да спестим, докато пазаруваме техника и уреди в интернет

Как да спестим, докато пазаруваме техника и уреди в интернет

/КРОСС/ Има начин да се справим с големите разходи, ако подходим разумно и стратегически

Време е да сменяте пералнята, а днес сте се сблъскали с проблем и при климатика? Тази неприятна битова ситуация е спохождала доста семейства. Докато успеем да планираме и извършим една от покупките, вече е ред на следващата. Големите разходи, особено неочакваните, изискват гъвкавост и стратегия, за да не ощетим крайно планирания месечен бюджет.


Следвайте тези няколко практични съвета, които могат да са ви от полза в подобни моменти:

Разпродажби

Празничните намаления са чудесен начин да се възползвате от ситуацията. Тогава може да се сдобиете с електроника и техника на изгодни цени. Сайтове, сред които магазин Зора и други популярни вериги, предлагат примамливи оферти, а когато инвестицията е наложителна, те се превръщат в идеалното решение. Разбира се, такива промоции можете да откриете и при сезонни разпродажби, както и специални периоди, които се обявяват онлайн.

Черен петък

От няколко години проявата е доста масова и у нас. Предложенията по време на черния петък си заслужават, а когато имате да купувате няколко уреда наведнъж, те са удар в десетката. Препоръчително е да си набележите предварително желаните стоки, за да ги запазите в количката и да ги поръчате в уречения час. Знаете, потребителската надпревара тогава е доста ожесточена.

От гаража

В истинския смисъл на думата в България все още няма гаражна търговия. В социалните мрежи обаче от доста време се върти такава, а в някои групи дори се подаряват работеща битова техника и електронни пособия.
Тук съществуват известни рискове, които могат да опорочат идеята за ефективна покупка, но ако подходим внимателно и с разумна доза скептицизъм, можем да се радваме на добри резултати. Проучете продавача, проследете отзивите за него, задайте конкретни въпроси и обърнете внимание на отговорите и до колко са конкретни те. Снимките са удачен пътеводител в случая, за да си осигурите допълнителна гаранция за състоянието на стоката.

Попитайте за бонус отстъпка

Не е нещо нечувано и може винаги да опитате. Ще почерпим опит от съседни държави, където да се пазариш за цената е престижно занимание. Повечето от нас не са свикнали да го правят и не се чувстват удобно в тази роля. Все пак опцията съществува. Когато купувате няколко броя уреди наведнъж и получите жест от фирмата, вие автоматично се превръщате в лоялен клиент. Помислете върху това!

Карта с точки

Като говорим за лоялни клиенти, доста от известните вериги магазини издават карти, с които се трупат точки при пазаруване. Информирайте се какво имате право да сторите с тях, дали те могат да бъдат осребрявани в парична форма или ще ви бъдат полезни с отстъпка при някои покупки. Вероятно скоро не са ви били на фокус и сте пропуснали да научите тези детайли. Време е!

Наблюдения и сравнения

Това е важен елемент при пазаруването онлайн. Трябва да разполагате с няколко минутки и да сверите различните оферти. Само така можете да сте напълно спокойни, че цената, на която сте се натъкнали, е най-удачната за вас спрямо избрания модел електроника. Капаните лесно се избягват, ако разчитаме на доверени и коректни сайтове, които са се доказали с годините.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.