• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Турция няма да отвори пазара си за живи животни от България

Турция няма да отвори пазара си за живи животни от България

/КРОСС/ Турция няма да отвори пазара за живи животни от България в навечерието на празника Курбан Байрям. Това съобщи в Кърджали председателят на Националната асоциация на животновъдите у нас Бойко Синапов.

Въпреки интензивните преговори между българското и турското Министерство на земеделието, пазарът за нашата стока няма да бъде отворен скоро:

Нещата няма да се случат за този Курбан Байрям, но продължаваме да работим, каза Бойко Синапов.

Той смята, че няма сериозни причини да не се постигне пробив в преговорите. Според него забавянето е заради уточняването на технически въпроси и на взаимодействието между ветеринарните служби на двете страни. Синапов прогнозира, че въпросът ще бъде решен до края на годината:

Нашето искане е да имаме дългосрочно решаване на въпроса, а не само до края на годината - твърди договори, дългосрочни, с перспектива.

Отварянето на турските пазари за животните от България ще гарантира бързото развитие на животновъдството у нас. Търсенето на месо в южната ни съседка е голямо, цените са чувствително по-високи от тези у нас и това дава възможност фермерите да работят при добра печалба.

Същевременно анализ на Евростат показва, че България е сред европейските страни, в които се консумира най-евтиното месо.

По данни на НСИ през миналата година средното количество е било 32 килограма месни продукти.

Най-предпочитаното за консумация от българина остава пилешкото, основно заради цената, показват данните. С промишлено производство на птиче месо се занимават над 100 ферми в страната.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.