• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Трябват точни правила, а не произволни обяснения

Трябват точни правила, а не произволни обяснения

/КРОСС/  Не може оптичният кабел да е причина за спирането на Радиото и по никакъв начин не трябва да се изключва връзката между подмяната на Силвия Великова и спирането на Радиото, заяви пред радио Пловдив медийният експерт и бивш член на НСРТ/СЕМ Иво Драганов.

Според него, СЕМ не трябва да иска само обяснение от генералния директор , а да преразгледа правилата за вътрешния ред , за технологичните правилници, които са част от задълженията на генералния директор и на Управителния съвет. В тях трябва да е записано много точно кой, защо, как и кога прави профилактика.

Проблемът с правилниците е много важен, защото това е обществена медия, а не частна телевизия, която да си настройваш както искаш. Трябва да има и още нещо в този правилник - каква отговорност носи този, който ги наруши. До този момент няма такова нещо. Нямаме и други базови документи, за които бих искал да говоря по повод Силвия. И те са мисията на Българското национално радио и на Българската национална телевизия, формулирани в до десет изречения, защото казвам мисията на Би Би Си е да бъде най-добрата медия в обединеното кралство. Разбирате ли? И когато има такава мисия следва веднага да има стандарти и ценности на самото Българско национално радио. На базата на тези стандарти и ценности всяка година да има една атестационна комисия с външни хора на паритетен принцип, които да оценяват целия състав на радиото - технически, управленски, изпълнителен, разбира се, най-вече редакционен състав и казва, този човек има данни да се развива, има данни да остане на своето място, а този човек няма данни за нищо. И тогава няма да има произволни уволнения, няма да има съкращения и няма да има напрежение между хората дали някой ще одобри това, което те са казали и никой пък няма да има основанието да ги нарича главанаци. Така си мисля. Така е моделът на една съвременна, обществена медия, която държи да бъде на първо място сред медиите. И тя е на първо място, БНР е на първо място сред радиостанциите и то доста напред, примерно толкова напред, че на второ, трето и четвърто няма никой.

Ако има ясни и точни правила и критерии, по които да се прави проверката, тя ще бъде направена много лесно. Но ако тя се прави по произволни обяснения, всичко се свежда до една субективна основа . Сега, според мен, те ще ровят някакви документи, ще търсят някаква документация, ДАНС се е намесила, което според мен, е безсмислено на тоя етап, прокуратурата, и тя няма място в тези проверки, единствено работа има най-вече СЕМ и КРС, което трябва да обясни, наистина ли има такъв технически гаф, или няма.

Силвия Великова е лице и емблема на БНР. Тя може да си позволи и е длъжна да го направи- да прави разследвания по теми, които ннтересуват обществото. В случая, защо само едно лице е кандидат за главен прокурор, е тема, която занимава обществото. Защо наистина ? И изведнъж го приписаха на Силвия, била захванала тая тема, някой се бил обадил , и аз съм абсолютно сигурен, че някой се е обадил. Въпросът е кой е той. Въпрос от 2013г., оттогава не са се сменили кой знае колко неща в задукилсното влияние в медийното пространство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.