• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Българка представи първия електрически скутер у нас

Българка представи първия електрически скутер у нас

/КРОСС/ Десислава Николова създаде първия модел електрически скутер у нас. Тя представи своето изобретение на Изложението на техника, технологии, стоки и услуги в Русенския университет, пише БГНЕС.

"Идеята дойде от желанието да дадем шанс на хората да имат алтернативен вид транспорт. В днешно време да притежаваш и управляваш автомобил е изключително скъпо, да не говорим за екологичното влияние.

Така че искахме да дадем възможност хората да се движат удобно, евтино и екологично, да запазим градовете си по-чисти и да ги направим едно малко по-красиво европейско място", споделя Николова.

Десислава, която е инженер по образование, е работила върху проекта около 2 години. От няколко месеца скутерът вече е на пазара, а до момента са произведени 50 броя.

Родното изобретение е с двигател от 1500 вата и батерия от 72 волта, може да развива до 45 км в час и издържа 60 км с едно зареждане. Има изцяло LED осветление и ползва най-новите технологии, които в момента има на пазара.

Зарежда се в стандартна електрозахранваща мрежа от 220 волта и към него има придружаващо зарядно. Скутерите са тествани в автомобилна агенция в Англия и имат сертификат за Европа.

"Нямат нужда от никакво обслужване, понеже нямат течности - нямат масла, нямат гориво. От друга страна законово е много улеснено, защото няма данъци, няма паркотакси.

Предпочитан е за градски условия, понеже с урбанизацията в последно време, натовареното движение в градовете, големия трафик и липсата на достатъчно паркоместа дава възможност да се придвижвате много лесно, удобно и евтино", обясни Николова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чудесен нов обект за бизнес на мургавите ни съграждани.

12.05.2017 14:42:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.