• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ЕРП Север повишава сигурността на електрозахранването в област Русе

ЕРП Север повишава сигурността на електрозахранването в област Русе

/КРОСС/В рамките на сезонната поддръжка на мрежата компанията завършва изграждането на просеки в град Мартен и село Николово.

В началото на тази седмица започна вторият етап от изграждането на просеки по въздушните електропроводи, захранващи град Мартен, област Русе. Предвижда се до края на месец август да бъдат прочистени трасета с обща дължина 8 км, като вложените средства възлизат на 10 000 лв.

Почистването на клони от трасетата на електропроводите подобрява качеството на електрозахранване на клиентите в района и е предпоставка за по-малък брой аварии през зимните месеци на годината.

                   

В рамките на инвестиционната си програма за 2018 г. Електроразпределение Север възложи строителството на възлова станция „Изток" на обща стойност 390 000 лева. Очаква се новото съоръжение да влезе в експлоатация до края на годината, което ще позволи да се промени схемата на захранване в източната част на Русенска област.

Промяната ще обезпечи по-високо ниво на сигурност и качество на електроснабдяването на над 50 хил. домакинства и предприятия в Мартен, Сандрово, Сливо поле и част от Източната промишлена зона на град Русе. Свързаността на възловата станция ще позволи да се заобиколят локални електропроводи, които са обект на постоянни набези на вандали и крадци на метал, които увреждат съоръженията в района и предизвикват чести смущения в електрозахранването на местните жители.

                   

След приключване на работата по просеките в град Мартен, екипите на електроразпределителната компания ще започнат работа в село Николово в област Русе. ЕРП Север ще вложи 35 000 лева в прочистване на клони по трасета с обща дължина 14 км в близост до въздушната електропроводна мрежа, захранваща селото с електричество. Направата на просеки е една от ключовите дейности на електроразпределителното дружество за предотвратяване на щетите от летните бури по въздушните проводници през летния сезон.

Прочистването на електроразпределителната мрежа в различни населени места в област Русе ще бъде извършено по график и ще е свързано с прекъсване на електроснабдяването, за което жителите ще бъдат предварително уведомени чрез интернет страницата на компанията и чрез местната преса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.