• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Все повече българи плащат за почистване и охрана

Все повече българи плащат за почистване и охрана

/КРОСС/ Все повече се увеличава оборотът в дейностите, свързани с охрана и почистване. През второто тримесечие на годината спрямо предходното ръст при тях е отчетен съответно със 7,1% и 6,8%. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

На тримесечна база намаление има в оборота от рекламна дейност и проучване на пазара - с 6,1 на сто, а спрямо април-юни на 2013 г. спадът е с 10%.

През второто тримесечие на тази година общият индекс на оборота за сектор „Транспорт, складиране и пощи" се увеличава с 1,7% спрямо предходното тримесечие. Най-голям ръст има при складиране и обработка на товари - 4,6%, докато спад е регистриран при воден транспорт - с 5,4 на сто, и при пощенските и куриерските услуги - с 3%.

На годишна база в този сектор общият индекс бележи ръст от 13,4 на сто. Отново най-голямо увеличение има при оборота от складиране и обработка на товари - с 24%. Продължава тенденцията на намаление при оборота от воден транспорт - 43,8%

В сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти" оборотът намалява с 1,4 на сто на тримесечна база. Най-голям спад има при дейностите по производството на филми и тв предавания, издаване на музика - с 3,6 на сто. Слабо увеличение се наблюдава при издателската дейност - с 0,6%.

Спрямо година по-рано в същия сектор оборотът се увеличава с 0,3 на сто. Най-висок ръст е отбелязан при дейност „Информационни услуги" - с 21,1%. Намаление се наблюдава в „Далекосъобщения" и „Издателска дейност", съответно с 8,1 и %.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.