• 05 Юли 2020 |
 •  USD / BGN 1.7425
 •  GBP / BGN 2.1703
 •  CHF / BGN 1.8411
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Нина Ставрева: Продължаваме заедно за Каварна

Нина Ставрева: Продължаваме заедно за Каварна

/КРОСС/ Общинска фирма ще свие с 50 процента разхода за сметосъбиране, казва кметът на морската община, кандидат на БСП за нов мандат.

- Г-жо Ставрева, какво недовършено остана от настоящия ви мандат?

- Имаме самочувствието да застанем пред хората от общината и да заявим: "Изпълнили сме предизборните обещания от 2015 г.". Поехме ангажимент хората активно да участват в управлението на общината и създадохме "Обществен съвет", чието мнение тежи в обсъждането на бюджета и други общественозначими теми, подехме инициативата "Каварненци предлагат - кметът изпълнява". Искахме да възстановим доверието на хората в кмета и смятам, че го направихме - над 900 души минаха само в приемния ден на кмета. 

Създадено е и от 2017 г. работи обещаното общинско предприятие за озеленяване, поддържане на парковете и ниско строителство. В него са ангажирани 55 души целогодишно, като 20 от тях са от селата в общината и работят там. 

Безплатен транспорт до морето през лятото, още по-добри условия в пенсионерските клубове и непрекъсната грижа - за това поехме ангажимент пред хората по време на срещите ни през миналата седмица.

- Какво е състоянието на туризма в общината?

- За разлика от общата за страната картина, туризмът в нашата община бележи сериозен ръст. През 2015 г. туристите са били 20 хил., а през т.г. са 60 хил. души. За 4 години туристическият данък от 50 хил. се увеличи на 180 хил. лв. Изградихме в курортната зона водопровод и канализация (години наред на плажа нямаше вода), декинг алея на плажа. Подобренията на курортната зона продължават. 

- Девизът ви е "Продължаваме заедно за Каварна". С какво ще продължите?

- Много е направено, но безспорно ни чака и много работа, за да имаме община, в която да живеем спокойно, да имаме работа и добри доходи, децата ни да получат добро образование, здравеопазването и социалните дейности да отговарят на съвременните изисквания. Средната възраст на нашата листа е 44 г. - това са млади, мотивирани, енергични хора, готови да работят за общината.

Запазваме безплатните детски градини и ясли. 

Продължаваме да подкрепяме общинската болница, която през мандата е подпомогната с над 2 млн. лв. Ако това не беше сторено, нямаше да има болница, която да обслужва каварненска и шабленска община. Но сме изправени пред проблема с кадрите. Неотдавна предложих общината да плаща за специализацията на шестимата каварненски младежи, които учат медицина във Варна с условие след завършване 5 години да работят в болницата в родния си град. Но с гласовете на съветниците от ГЕРБ предложението бе отхвърлено. Продължаваме да подкрепяме дейността на болницата, ще продължим да осигуряваме мобилни лекарски групи и периодични профилактични прегледи за социално значими заболявания на хората по селата. Планираме създаване на социално общинско предприятие в подкрепа на възрастните хора по селата.

Друга важна стъпка ще бъде разширяване на дейността на общинското предприятие "Чиракман", като включим в нея сметопочистване и сметоизвозване. Това ще стане след като през ноември 2020 г. изтече договорът със сегашната фирма за чистотата. Общината вече задели пари за купуване на нова техника. Така не само ще намалим с 50% разходите по почистването и извозването на сметта, но и ще разкрием нови работни места, а и контролът ще бъде по-ефективен.

Работим по приемане на общ устройствен план, продължаваме работа по разработване и приемане на подробни устройствени планове, които не допускат презастрояване в общината. Необходимо е и запазване на всички зелени зони, предвидени в устройствените планове и увеличаването им. Продължаваме да изграждаме и поддържаме съвременна пътна, улична и тротоарна мрежа.

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.