• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

„Информационно обслужване“ ще усъвършенства информационно-комуникационната среда в Държавната комисия по хазарта

„Информационно обслужване“ ще усъвършенства информационно-комуникационната среда в Държавната комисия по хазарта

София /КРОСС/ „Информационно обслужване" АД ще надгражда информационна система на Държавната комисия по хазарта с нови функционалности, модули и услуги, с цел по-ефективна събираемост на такси и други публични вземания. Дружеството е определено за изпълнител на проект, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет". В резултат на модернизирането на информационната система, ще бъде повишена бързината и качеството на предлаганите от Комисията електронни административни услуги.
Като доказан професионалист в информационните технологии, екипът на „Информационно обслужване" стартира работа по проекта още в края на месец април, веднага след подписване на договор между Комисията и Дружеството.
Дейностите са по проект „Надграждане на информационно-комуникационната среда на Държавната комисия по хазарта чрез доусъвършенстване на Интегрираната информационна система на ведомството, разработена по ОПАК, с нови модули за контрол на дейността и приходите" по приоритетна ос III „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление", подприоритет 3.1. „Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление".
Той се осъществява с финансовата помощ на Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е на стойност един милион лева.
С внедряването и въвеждането в експлоатация на информационна система ще се повиши имиджа на Държавната комисия по хазарта като една модерна и отворена към гражданите и бизнеса онлайн администрация.
Припомняме, че през месец ноември 2014 г. „Информационно обслужване" АД участва в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „ Извършване на аналитични дейности по административните процеси и предлаганите административни услуги от Държавната комисия по хазарта и разработка на вътрешни правила за унифициране на административните процеси. Надграждане на информационно административната инфраструктура с нови оптимизационно - функционални модули и интегрирането им в общата информационна среда и усъвършенстване на интегрираната информационна система на ДКХ с нови функционалности и модули за контрол на дейността и приходите" в изпълнение на договор № А13-31-6/02.06.2014 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет".
С решение № 28 от 25.03.2015г. на комисията назначена за провеждане на открита процедура за възлагане на обществена поръчка, „Информационно обслужване" АД е определено за изпълнител на проекта.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.