• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Халачева: Не бива да се отлага разглеждането на Законопроекта за реформата в детското и младежко правосъдие

Халачева: Не бива да се отлага разглеждането на Законопроекта за реформата в детското и младежко правосъдие

/КРОСС/ Пловдивският народен представител и член на постоянната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Теодора Халчева участва в Петата национална научно-практическа конференция за агресията в училищата, на улицата и в интернет. Тридневният форум се организира от Община Асеновград, като в него се включват от цялата страна представители на местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, педагогически съветници и специалисти.

„Присъствам по собствена инициатива, защото смятам, че този диалог между народните представители и хората, които работят на терен и познават проблемите в дълбочина, е задължителен", изтъкна най-младият депутат в 44-тото НС. По думите ѝ, специалистите са тези, които дават адекватната и ефективна информация, за да бъде превърната в качествена законодателна инициатива.

Попитана от журналисти за Закона за реформата в детското и младежко правосъдие, тя уточни, че все още не е внесен вариант за обсъждане. Тя съобщи, че миналата седмица по нейно предложение на разговор за хода на посочения законопроект е поканен правосъдният министър. Предстои г-жа Цачева да бъде изслушана в постоянната комисия.

„Важно е да разберем на какъв етап е законопроектът, но считам, че не бива да се отлага разглеждането му. Между първо и второ четене са възможни промени, които да отразяват реалността и да отчитат обществения интерес, но все пак трябва да се депозира вариант". 

Народният представител от „БСП за БЪЛГАРИЯ" се ангажира с организирането на публично обсъждане на законопроекта със специалисти и неправителствени органзиации, когато той бъде факт. Това е една от приоритетните области, в които Теодора Халачева работи активно. В тази връзка са и двата актуални въпроса, внесени от нея за петъчния парламентарен контрол. Първият е към министъра на вътрешните работи относно Проект

„Подобряване на закрилата на детето и превенция на детската престъпност в България". Поводът за втория е драматичният случай от миналата седмица в Центъра от семеен тип в Карлово, който разтърси обществото с разкритията за условията и начина на живот на децата в социалната институция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.