• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Скандалът с НДК е многопластов, явно има търкания вътре в ГЕРБ

Скандалът с НДК е многопластов, явно има търкания вътре в ГЕРБ

/КРОСС/ Случаят с НДК вероятно е най-дългата политическа разправия в последно време. Не се сещам друга история да е изтраяла толкова при всички скандали които се случиха в последните месеци. Според мен това е защото в нея има сюжет, много неща се случват.

Това каза за предаването „Нещо повече" по „Хоризонт" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той направи кратка ретроспекция на скандала - през сигнала до ДАНС по време на предишното редовно правителство, затишието при служебния кабинет, сблъсъка на двете крила в ГЕРБ и намесата на премиера за връщане на Боршош начело на НДК и съставянето на комисия в НС.

Много дълъг е скандалът и, според мен, в него има два момента - очевидно има политически търкания, сблъсъци вътре в ГЕРБ, има очевидно някакъв заден план, колко случая знаете ДАНС така да са събирани. Единици са и толкова дълго да се разследват. И при отстраняването имаше също една такава много силна реакция на хора от културите среди, да ги наречем. След това започнаха да излизат и данни за финансовата страна на нещата. Оказа се, че НДК е доста добре финансиран институт. Но, очевидно, новите пари, които се предвиждаха за ремонта бяха твърде много и това всъщност беше „лошият късмет" за г-н Боршош....

Има и различни конспиративни теории, да кажем „че това е войната между две големи фирми в строителния бизнес" и просто едната е използвала ДАНС.

Разбира се има и доста странични сюжети - културни дейци, които вечно воюват един с друг...

...По ред причини, това е доста по-многопластов скандал, отколкото традиционно сме свикнали, обясни Безлов необичайната продължителност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.